Diari Més

Societat

Els taxistes de Gijón lluiten contra Uber amb aigua, cafè i premsa gratis per al client

També ofereixen recollida a preu zero, començant a comptabilitzar el servei en el moment quan el client puja al vehicle

Imatge d'arxiu de taxis de Tarragona

Tarragona repeteix com a ciutat amb taxis més carsACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els taxistes estan veient com diverses aplicacions mòbil, com Uber, estan posant en perill la seva feina. Com a reivindicació i per lluitar contra aquesta 'invasió' del seu sector, taxistes de Gijón, a Astúries, han decidit plantar cara i oferir als clients aigua mineral, cafè i premsa diària de forma gratuïta. A més, no cobren el trajecte de recollida fins al punt on es troba la persona en qüestió. Un total de 12 taxistes de la ciutat asturiana s'han integrat a la plataforma nacional Taxies, tal com informa el diari 'La Nueva España', per funcionar al marge de les cooperatives tradicionals i fer front a plataformes com Uber.

Taxies permet, a través d'un número de telèfon únic i d'una aplicació mòbil, contractar el servei a 34 punts diferents d'Espanya. Per la seva banda, la Cooperativa de taxistes creu que «es tracta d'una competència deslleial». Tot i això, els taxistes del grup asseguren que «no és el cas, perquè no usa el mateix producte que la cooperativa».

La clau del servei ofert a Gijón és la gran quantitat de veïns que viuen a zones rurals. Per usar taxis, aquestes persones han de pagar un preu molt elevat. Ara, amb la iniciativa dels 12 taxistes, s'ofereix la recollida a preu zero i és en recollir a la persona quan es comença a comptabilitzar el servei. A més d'oferir productes gratuïtament a l'interior del taxi, el servei també contempla una atenció personalitzada a la gent gran que inclou, entre d'altres, l'acompanyament a fer tràmits administratius.

tracking