Diari Més

Successos

Troben el cadàver d'una dona i la seva exparella

Tot indica que es tracta d'un nou cas de violència de gènere, segons la Policia l'home hauria matat la seva exparella abans de posar fi a la seva vida

Imatge d'arxiu de la multitudinària manifestació contra la violència de gènere que va tenir lloc a Tarragona el passat novembre.

Troben el cadàver d'una dona i la seva exparellaGerard Faiges

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una dona d'origen romanès ha estat trobada aquest dilluns sense vida i amb evidents signes de violència en un paratge entre hivernacles de la barriada d'Alquián, a Almeria, tot apunta es tracta d'un nou cas de violència de gènere. Tant la víctima com el seu suposat agressor havien trencat fa poc la seva relació sentimental. La troballa s'ha produït quan els agents de la Policia Nacional realitzaven una inspecció ocular del lloc després de rebre l'avís que un home havia aparegut penjat en aquesta zona, segons han informat Europa Press fonts de la Subdelegació del Govern.

Les dades preliminars de la recerca apunten al fet que tots dos morts, d'entre 25 i 30 anys, havien estat parella fins fa poc, i que l'home l'hauria matat abans de posar fi a la seva vida. La dona, la desaparició de la qual havia estat denunciada pel seu pare, ha estat trobada amb un «fort cop» al cap, segons les mateixes fonts.

Francisca Serrano coordinadora del Instituto Andaluz de la Mujer (IAM) ha condemnat el succés. Segons ha indicat Serrano a Europa Press, no constaven denúncies prèvies per violència de gènere, i ha reivindicat la importància dels entorns de les víctimes per denunciar casos en els quals hi hagi indicis de maltractament. «Condemnem al que assassina, agredeix i insulta, i també a aquelles persones que no saben condemnar els actes masclistes», ha dit la coordinadora. Amb això, ha incidit en la necessitat de col·laboració de la ciutadania per «assenyalar socialment» als agressors més enllà de les conseqüències judicials derivades dels seus actes.

Amb aquest cas, les víctimes de violència masclista durant el 2017 s'han elevat a 21, la qual cosa suposa vuit assassinades més que en les mateixes dates de l'any passat, segons les dades del Ministeri de Sanitat, Assumptes Socials i Igualtat. Un d'aquests casos segueix amb la recerca oberta, encara que la ministra Dolors Montserrat ja l'inclou en el còmput global.

Diari Més recorda que el servei d'atenció permanent de l'Institut Català de les Dones és el900 900 120.

tracking