Diari Més

Denúncia

Les dones volen deixar de ser el «sexe dèbil» al DIEC

Una petició a change.org demana que s’elimini aquesta entrada

L'entrada del DIEC que titlla les dones de «sexe dèbil»

Les dones volen deixar de ser el «sexe dèbil» al DIECChange.org

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

En cercar la paraula «sexe» al DIEC, el Diccionari de l’Institut d’Estudis Catalans, apareix una entrada que qualifica les dones com «el bell sexe (o el sexe dèbil».

A arrel d’aquesta accepció, s’ha creat una petició a la plataforma de denúncia online change.org per tal d’eliminar o, com a mínim modificar, aquesta accepció. La petició denuncia que la definició és «un prejudici masclista i discriminatori», a més de tractar-se d’una «definició pejorativa».

La petició es fa directament a l’Institut d’Estudis Catalans i, de moment, ha recollit més de 9.300 signatures. No s’ha fixat un nombre màxim d’adscrits a la demanda i, tothom que vulgui afegir-s’hi, ho pot fer mitjançant la pàgina de la petició.

Aquesta no és la única definició d’aquest estil que apareix en un diccionari, ja que a la RAE hi havia la mateixa entrada juntament amb la que qualificava com a «sexe fort» al conjunt d’homes. En aquest cas, change.org va recollir prop de 100.000 signatures i la RAE va afegir que la designació de sexe dèbil respecte les dones es tracta d’una designació despectiva.

tracking