Diari Més

Judicial

Sis mesos de presó pels pares de Cadaqués que van deixar la filla sola per anar-se'n de festa

La parella no haurà de complir la pena sota condició de no tornar a delinquir durant un termini de 2 anys

Pla obert del vehicle dels Mossos

Detingut un home per agredir tres mossos d'esquadra després de destrossar casa sevaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els pares de Cadaqués (Alt Empordà) que van deixar la seva filla sola a casa per anar-se'n de festa han acceptat una condemna de sis mesos de presó. El judici ràpid pel delicte temporal d'abandonament de menors s'ha celebrat aquest dilluns davant el Jutjat d'Instrucció Número 3 de Figueres. Tant el pare, de 39 anys, com la mare, de 28, s'han acollit a la conformitat que han segellat el fiscal i la defensa. La parella, però, no haurà d'entrar a presó, perquè el jutjat els ha suspès la pena; això sí, sota condició de no tornar a delinquir durant un termini de 2 anys. En paral·lel al procés penal, que ara ja es tanca, també n'hi ha obert un altre. Serveis Socials ha obert un expedient als pares i els farà un seguiment.

El cas es va destapar ahir cap a les set del matí quan, curiosament, els pares de la criatura van alertar ells mateixos a la Policia Local. La parella va trucar al 112 explicant que, quan havien arribat a casa, la seva filla, de tan sols divuit mesos, no era enlloc.

La policia va alertar els Mossos d'Esquadra i efectius dels dos cossos van anar fins a l'habitatge. Allà, després de veure com els dos pares anaven beguts, van començar a parlar amb els veïns per intentar aclarir la situació. I a partir d'aquí, van descobrir que els pares se n'havien anat de festa tota la nit deixant sola la petita a l'habitatge.

La nena, que es va despertar de matinada, va començar a plorar. Els crits de la criatura van alertar els veïns, i ells mateixos van decidir avisar-ne l'àvia. La dona va anar cap a les cinc de la matinada al pis i, després de trucar a porta i veure que ningú responia, va obrir ella mateixa amb un joc de claus que tenia. Quan va veure que la nena estava sola, l'àvia se la va emportar a casa seva per tenir-ne cura.

Després de descobrir que els pares havien sortit de festa i havien desatès la petita, una patrulla mixta els va detenir per abandonament de menors. Els pares van ser traslladats a la comissaria de Roses (Alt Empordà) i ahir a la tarda se'ls va deixar la detenció sense efecte, en espera de passar davant del jutge.

Judici ràpid

El cas va anar a parar al Jutjat d'Instrucció Número 3 de Figueres, que és qui estava de guàrdia. Aquest matí, s'ha celebrat un judici ràpid contra els dos progenitors per un delicte d'abandonament temporal de menors.

La vista, però, s'ha conformat i els pares ja han sortit de la sala amb una sentència sota el braç. Tant l'un com l'altre han acceptat una condemna de mig any per haver deixat desatesa la petita. Aquesta condemna, però, no comportarà que hagin d'entrar a presó; el jutjat n'ha suspès l'execució sota condició que no tornin a delinquir en un termini de 2 anys.

Expedient a Serveis Socials

En paral·lel al procés penal, que ara ja es tanca, els fets també han motivat l'obertura d'un expedient informatiu per part de la Generalitat. Personal de Serveis Socials s'entrevistarà ara amb els progenitors, visitarà també casa seva i després emetrà un informe sobre el cas.

De totes maneres, fonts del Departament precisen que és poc probable que, si es mostren penedits, se'ls acabi retirant la custòdia. A més, s'ha de tenir en compte que els pares no tenien cap altre expedient obert per haver desatès la criatura.

tracking