Diari Més

Societat

Una multimilionària Suïssa paga un centre d'acollida per gossos a Eivissa

Col·labora des del 2012 amb la Fundació Gossos, aconseguint enviar a Suïssa amb el seu jet privat a més de mig miler de gossos perquè fossin adoptats

Dos cadells de la protectora de Tarragona.

Xocolata calenta per millorar la vida dels gossos i els gats de la ProtectoraFacebook

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Segons informa Jesús PlataMateos, responsable de la Fundació Gossos aDiariodeIbiza, cada any s'abandonen uns 1.500 gossos «la meitat dels quals mai tornen a veure als seus amos, Eivissa té un gran problema». Per aquest motiu la a Fundació ha dut a terme el projecte d'una gossera modèlica, Ca Gossos, que obrirà aquest estiu, i es presenta com «una instal·lació de la qual no existeixen precedents a Europa», assegura Plata.

Ca Gossos està «pràcticament acabat, al 97%». El centre tindrà capacitat per a 120 gossos, estarà dividit en sis mòduls, cadascun d'ells disposarà de terrassa pròpia i una àmplia zona d'esbarjo pels animals acollits. També comptarà amb un veterinari propi i una vintena de cuidadors, que amb l'ajut d'un ensinistrador de gossos, ajudaran a socialitzar les mascotes residents. Aquest és un dels principals trets diferenciadors de Ca Gossos.

La filantropa més rica de Suïssa

La Fundació Gossos es desenvolupa a partir de fons privats, i aquest projecte de Ca Gossos s'ha dut a terme gràcies al capital de la multimilionàriagermanosuïssaGiselaGigiOeri.Oeriés una filantropa que resideix a l'illa des de fa gairebé deu anys, l'hereva de la signatura farmacèuticaHoffmann-LaRochei expresidenta del club de futbolCFBasel. Està casada ambAndreasOeri, i segons la revistaBilanz, són la parella més rica de Suïssa.

GigiOeri, alarmada per l'abandonament massiu d'animals de companyia, des del 2012 col·labora amb la Fundació Gossos, aconseguint enviar a Suïssa amb el seu jet privat a més de mig miler de gossos perquè fossin adoptats.

Oeritambé apadrina un altre centre amb les mateixes característiques aGoldingen, al sud de Zuric. La filantropa ha acollit a la seva casa d'Eivissa a cinc gossos abandonats.

tracking