Diari Més

Hisenda

Desapareix el programa Padre de la campanya de la renda 2016

Els contribuents que cometin algun error podran sol·licitar la rectificació a través d'una nova casella de la pròpia declaració

Hisenda retorna 7,3 milions d'euros a 10.732 contribuents tarragonins durant la primera setmana de Renda de 2015

Hisenda retorna 7,3 milions d'euros a 10.732 contribuents tarragonins durant la primera setmana de Renda de 2015ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La campanya de la rendadel 2016començarà elpròxim 5d'abril, per a la presentació telemàtica i l'11 de maig per a la presencial. La principal novetat d'aquest anyésque, definitivament, desapareix el programaPadred'ajuda a la confecció de la declaració de la renda. Aquest programa ja es va eliminar l'any passat per a la majoria dels contribuents i només va quedar relegat als declarants d'activitats econòmiques, és a dir, als autònoms.

Per aquesta campanya de la renda, els contribuentsdisposarandel sistema 'Renda Web', generalitzat finalment a tots elsdeclarants, que substituirà el ProgramaPadrei l'esborrany de l'IRPF. Aquest nou sistema, segons publica l'ordre ministerial al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE), és una mescla de tots dos.

Al sistema 'Renda web' s'hi accediràdes dela seu electrònica de l'Agència Tributària i, en la pràctica, suposarà una proposta de declaració, com era l'esborrany, però més senzill i ampliat a tots els contribuents. El seu principal avantatge és que el contribuent veurà buidats obstacles directament relacionats amb la descàrrega informàtica de la informació de l'esborrany, que fins ara només recollia unes determinades rendes, o del programaPadre.

L'accés a la seu electrònica es farà de manera habitual, DNI electrònic, clau, i referència. Un copiniciatel procésvirtuals'informarà aldeclarant de la possible existència de diferències entre les dades identificatives de l'última declaració i les existents al moment, i s'hauran de validar. En un entorn similar al del programaPadre, el contribuent veurà una sèrie de dades obtingudes de les dades generals amb les quals l'Agència Tributària fa la proposta, i que inclouran els corresponents impostos autonòmics de la informació dels quals es té coneixement.

Si el resultat surt a ingressar i es vol domiciliar el pagament, el termini conclourà el dia 26 de juny.

Sol·licitud de rectificació

Una altra de les novetats de la campanya d'aquest any és la possibilitat de sol·licitar la rectificació d'autoliquidació de l'impost, a través dela mateixa declaració, quan el contribuent ha comès errors o omissions que determinin una major devolucióa favor seuo un menor ingrés.

D'aquesta manera, si el contribuent marca la casella de sol·licitud de rectificació que apareixerà en el propi model, la declaració fa les funcions d'escrit de sol·licitud de rectificació de l'autoliquidació. A més, aquesta sol·licitud, que es podrà presentar durant la campanya de la renda, i posteriorment fins que no hagi prescrit l'exercici fiscal, pot acompanyar-se de la documentació en què es basa la mateixa i els justificants, si escau, de l'ingrés efectuat pel contribuent.

tracking