Diari Més

Judicial

Dos anys de presó per assetjar a la seva exparella amb més de 400 SMS

«O em desbloqueges ara mateix o veuràs», «Vinga, o t'arruïno la vida» són algunes de les frases que va escriure

L'Audiència d'Alacant ha absolt l'acusat, per falta de proves, del delicte d'agressió sexual del que també estava acusat.

Dos anys de presó per assetjar a la seva exparella amb més de 400 SMSGoogle Maps

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un tribunal d'Alacant ha imposat dos anys de presó a un jove que va maltractar i amenaçar a la seva exparella i la va sotmetre a un assetjament continu en enviar-li més de 400 missatges de text amb el mòbil. La secció primera de l'Audiència d'aquesta província l'ha absolt, per falta de proves, del delicte d'agressió sexual del que també estava acusat.

La sentència recull que el processat, A.M.I., va abordar a la víctima el 3 d'abril de l'any passat, prop del seu domicili i li va propinar una empenta mentre li deia que no podia fer el que li donés «la gana». L'acusat es va tranquil·litzar en veure que el vigilant de seguretat de la urbanització estava present, encara que, una estona després, quan ella estava passejant el gos, li va donar un telèfon trencat i li va dir que havia arremès contra el mòbil per «no fer-li-ho a ella».

Des del dia 4 al 6 del mateix mes, A.M.I. va enviar a la perjudicada més de 400 SMS on li demanava repetidament que tornés amb ell i l'amenaçavadefer-li mal a ella o fer-se'l a si mateix. «O em desbloqueges o el dilluns no tindràs feina», «Vinga, o t'arruïno la vida», o d'altres com «O em desbloqueges ara mateix o veuràs» són algunes de les frases que li va escriure.

Control sobre la seva parella

El tribunal ha declarat provat que durant la relació que tots dos van mantenir, des d'agost del 2015, el jove de 21 anys va exercir una situació de «control» sobre la seva parella, jaque volia saber quan quedava amb les seves amigues, o quan i amb qui parlava a través del Whatsapp. Els magistrats, en canvi, no consideren acreditat que la violés el 8 d'abril de 2016, després que tots dos acordessin veure's a casa de la víctima.

«El relat que ella ha realitzat dels fets i, en concret, de la violència exercida sobre ella perpartde l'acusat per aconseguir relacions carnals s'ha anat suavitzant en les diferents ocasions en les quals ha declarat», segons la sentència.

El tribunal ha condemnat A.M.I. pels delictes de maltractament, amenaces i assetjament, a penes que sumen dos anys de presó i quatre d'allunyament, així com a indemnitzar a la víctima amb 2.000 euros per danys morals.

tracking