Diari Més

May afirma que l'atacant és un britànic amb conexions amb la violència extrema

La primera ministra informa que l'atemptat d'ahir va ser «un atac contra totes les persones lliures»

La primera ministra Britànica, Theresa May, aquest 23 de març del 2017.

May afirma que l'atacant és un britànic amb conexions amb la violència extremaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La primera ministra del Regne Unit, Theresa May, ha dit avui que la persona que va perpetrar l’atemptat ahir a Londres era britànic, conegut pels serveis secrets, i amb antigues connexions amb la violència extrema.

En una compareixença a la Cambra dels Comunes, May ha informat que l’atemptat d’ahir davant del Parlament va ser un «atac contra totes les persones lliures» i que el Regne Unit «no té por».

La cap del Govern ha agregat que l’atacant, la identitat del qual no ha facilitat, va actuar només i que «no hi ha raons per pensar» que s’hagin planificat més atemptats contra la població.

Segons va explicar, la identitat de l’agressor és coneguda de la Policia i pels serveis secrets britànics MI5 (intern), però que el cas d’aquest individu està relacionat amb el passat.

«Va ser una figura aïllada. El seu cas no forma part de l’actual situació d’intel·ligència. No hi havia (informació) d’intel·ligència prèvia a aquest intent (d’atemptat) o d’un complot», va assenyalar la primera ministra davant de la Cambra.

En la seva compareixença, May ha informat que entre els ferits hi ha 12 britànics, tres nens francesos, dos romanesos, quatre sud-coreans, dos grecs, un alemany, un polonès, un irlandès, un xinès, un italià i un nord-americà.

«Ens reunim aquí en el més antic de tots els parlaments perquè sabem que la democràcia i els valors que comporta sempre prevaldran», ha agregat la «premier».

«Aquests valors, llibertat d’expressió, llibertat, drets humans, l’imperi de la llei, estan encarnats aquí, en aquest lloc, però són compartits per gent lliure de tot el món», ha afegit.

«Aquest ha estat un atac -ha ressaltat- contra gent lliure de tot arreu i en nom del poble britànic, voldria donar les gràcies als nostres amics i aliats a tot el món que han deixat clar que són amb nosaltres en aquest moment», ha dit.

Abans, el ministre britànic de Defensa, Michael Fallon, ha dit que el Govern i les forces de seguretat treballen sobre la base que l’atemptat està «lligat al terrorisme islamista».

En l’atac, l’agressor va llançar el seu automòbil contra els vianants que caminaven pel pont de Westminster, es va estavellar després contra el reixat que envolta el Parlament i va rebre diversos trets després d’acoltellar un dels policies que custodiaven l’edifici.

Quatre persones van morir en l’atemptat, inclosos l’agressor, un policia britànic de 48 anys, Keith Palmer, un altre home d’entre 40 i 50 anys, i una dona de 43 anys, Aysha Frade, que tenia nacionalitat britànica encara que era d’origen gallec.

tracking