Diari Més

Actualitat

Quatre morts i una vintena de ferits a l'atac de davant el Parlament britànic

Un home ha atropellat diverses persones amb el cotxe i després ha apunyalat un agent de policia

La situació al pont de Westminster

Una dona morta en l'atac davant el Parlament britànicEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Cuatre persones, entre elles un agent de policia i l'atacant, han mort, i 29 han resultat ferides en un atac terrorista aquest dimecres a primera hora de la tarda en un dels accessos al Parlament de Westminster, a Londres. Un cotxe ha atropellat i emportat per davant diverses persones al pont de Westminster, que connecta el Parlament i el Big Ben amb el London Eye, segons informen fonts dels serveis d'emergències.

Segons els mitjans de comunicació, un turisme gris Hyundai ha atropellat a les persones, i després s'ha estampat contra les reixes que rodegen el Parlament. El conductor ha sortit del cotxe i ha apunyalat un policia. Segons indica la BBC, el diputat conservador Tobias Ellwood ha realitzat els primers auxilis al lloc dels fets a l'agent, que finalment ha mort. Quan el conductor anava a atacar un segon policia, els agents que estaven al lloc dels fets l'han abatut a trets.

El cap de la unitat antiterrorista de la Policia de Londres, Mark Rowley, ha identificat l'agent mort com a Keith Palmer, de 48 anys, i ha confirmat que dues de les persones que es van veure involucrades en l'atropellament han mort. El comandament policial ha refusat fer comentaris sobre la identitat de l'atacant, també mort, però va subratllar que treballen amb la hipòtesi que va actuar «inspirat per el terrorisme internacional».

L'atemptat terrorista va tenir lloc poc després que acabés la ssessió setmanal de preguntes a la primera ministra, Theresa May, a la Cambra dels Comuns. Les sessions parlamentàries van ser suspeses i ningú podia entrar o sortir del Parlament, a excepció de May, que va ser evacuada i traslladada a Downing Street per la policia.

El president de la cambra, David Lidington, assegurava que una ambulància aèria estava a la zona per evacuar els ferits.La policia va tancar tota la zona, el cor polític i turístic de Londres, i va suspendre el metro a l’estació de Westminster.

La investigació «avança molt ràpid»

Rowley ha confirmat que la investigació en marxa, en la qual estan involucrats centenars d’agents, «està avançant un ritme molt ràpid».

La policia centra les seves indagacions en la «motivació i preparació» del sospitós i de possibles «associats» i està interrogant centenars de testimonis i examinant imatges de càmeres de seguretat.

L’anàlisi forense de l’àmplia zona on es va perpetrar l’atac és «complicada» i portarà «cert temps reunir totes les proves rellevants», segons ha indicat el responsable policial.

El comandament també ha confirmat que el Regne Unit no elevarà la seva alerta terrorista, com ja havia anunciat la primera ministra, Theresa May, i continuarà en el nivell «sever», el quart en una escala de cinc.

Rowley ha assenyalat, tanmateix, que les forces de seguretat han organitzat dispositius addicionals a tot el país.

Un any dels atemptats de Brussel·les

Tot just fa un any, Brussel·les va patir atacs terroristes al metro i a l'aeroport. Aquest mateix dimecres, la capital europea ha recordat les 32 víctimes mortals i els més de 300 ferits del pijtor atemptat terrorista que ha patit la ciutat i ha reivindicat la defensa dels valors europeus com a millor resposta al terrorisme. Els actes d’homenatge d’aquest 22-M han començat amb una cerimònia a primera hora del matí a l’aeroport, el primer lloc colpejat pels terroristes. A les 9.11 hores s’ha fet una aturada simbòlica del metro, coincidint amb el moment en què va explotar el vagó de l’estació de Maalbeek, al cor mateix del barri europeu. A més, les autoritats també han inaugurat un monument de l’artista belga Jean-Henri Compère en record a les víctimes dels atemptats terroristes. Al Parlament Europeu, el Consell i la Comissió s’han fet minuts de silenci en record als que van perdre la vida ara fa un any. «Els terroristes han fracassat perquè hem respost a l’odi i la violència amb una determinació renovada per defensar la democràcia i la coexistència pacífica dins de la diversitat», ha destacat el president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker.

Els agents a l'exterior del Parlament moments després dels atacs.

Una dona morta en l'atac davant el Parlament britànicEFE

tracking