Diari Més

Successos

37 anys de presó per matar a la seva família i tirar els cossos a un pou

La filla de 9 anys va trobar al condemnat al costat del cadàver de la seva mare, aquest es va dirigir cap a ella i va posar fi a la seva vida

Vista del pou on van aparèixer els cadàvers.

37 anys de presó per matar a la seva família i tirar els cossos a un pouEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Audiència Provincial de Madrid ha condemnat a 37 anys de presó a l'home acusat d'assassinar a la seva parella i a la filla d'aquesta, de 9 anys, i llançar els seus cossos a un pou de SanVicentede laCabeza, Zamora, al juny del 2014. L'Audiència madrilenya condemna aRaúlA.R. com a autor de dos delictes d'assassinat amb agreujant de parentesc després de ser declarat culpable per un jurat popular, encara que queda absolt del delicte de maltractament habitual.

No obstant això, el tribunal explica que, conforme el Codi Penal,

el límit màxim de compliment de la pena serà de 25 anys, si bé cal descomptar els dos anys i quatre mesos que porta a la presó de forma provisional. La Sala també li imposa el pagament d'una indemnització als familiars de les dues víctimes de 60.000 i 45.000 euros.

D'aquesta manera, els magistrats consideren provat queRaúlA.R. va asfixiar fins a la mort a la seva parella, el matí del 29 de juny de 2014, a l'habitatge que tots dos compartien durant els caps de setmana al districte madrileny de Vallecas.

La filla de la víctima, que també es trobava al domicili, va acudir al lloc del crim, alertada per uns sorolls estranys. Es va trobar al condemnat al costat del cadàver de la seva mare, després aquest es va dirigir cap a la filla i va posar fi a la seva vida. L'endemà, el condemnat va traslladar els cadàvers amb el seu vehicle fins a la localitat de SanVicentede laCabeza, ja que la seva família té una finca al municipi, i allí, en un pou proper però poc visible, va llançar els dos cossos.

La resolució explica el mètode que l'assassí va utilitzar per ocultar els cadàvers. Els va tapar el cap, va desvestir els cossos i va lligar-hi un sac per evitar que emergissin i que poguessin ser vists des de l'exterior del pou. També va col·locar barres d'acer galvanitzat amb el mateix propòsit. Els cadàvers van ser trobats cinc mesos després en avançat estat de descomposició.

RaúlA.R. va ser detingut al novembre del 2014 i, davant la sorpresa dels agents que el custodiaven, va confessar el crim, però va dir que havia llançat els seus cossos en un embornal de Madrid. Després de comprovar que el detingut havia mentit sobre la localització dels cadàvers, la Policia Nacional es va dirigir al domicili de Zamora on el condemnat els va revelar el lloc en el qual havia ocultat els cossos.

RaúlA.R. va admetre durant el judici haver estat l'autor dels dos assassinats i va fer ús del seu dret a l'última paraula per demanar «perdó» als familiars de les víctimes, a més d'indicar que tot havia ocorregut per un «arravatament» i que estava molt «penedit».

tracking