Diari Més

Successos

Investiguen la troballa d'un fetus mort en un lavabo d'Urgències

El personal mèdic, alertat per un crit, va trobar el bany ple de sang i el fetus mort al vàter

La direcció mèdica de l'Hospital del Bierzo ha inciat una investigació per esclarir els fets.

Investiguen la troballa d'un fetus mort en un lavabo d'UrgènciesGoogle Maps

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La direcció mèdica de l'Hospital del Bierzo, a Ponferrada, ha obert una recerca amb la finalitat d'esclarir la troballa d'un fetus al vàter de l'espai d'urgències del centre sanitari. Diversos pacients van escoltar un crit procedent dels banys de l'àrea diumenge passat, la qual cosa va alertar al personal mèdic, que es va dirigir a la zona i va trobar el bany ple de sang i el fetus mort al vàter.

El gerent del centre, José Antonio Visedo, ha confirmat el cas i ha anunciat que s'ha obert una recerca per aclarir els fets, sense proporcionar de moment més dades sobre el succés. La Conselleria de Sanitat ha emès una nota oficial sobre aquest succés en la qual relata que «el diumenge, 12 de març sobre les 10.40 hores del matí, es presenta al servei d'Urgències de l'Hospital del Bierzo una pacient acompanyada per la seva mare, que exerceix la seva tutela legal, amb dolors abdominals i metrorràgia. Una vegada realitzat el triaje, la pacient acudeix als lavabos, des d'on sol·liciten ajuda al personal del centre hospitalari en comprovar que està expulsant coàguls i molta sang».

Segons el comunicat oficial, «la pacient és traslladada i atesa als box d'Urgències, on se li realitza una exploració i se sol·licita una analítica, incloent una prova d'embaràs, malgrat que en l'anamnesi la pacient nega la possibilitat d'embaràs». «En paral·lel -continua la nota oficial- una infermera d'Urgències és advertida de la presència d'un fetus mort als lavabos. Se sol·licita assistència mèdica i immediatament se li realitzen maniobres de reanimació cardiopulmonar, suspeses en confirmar-se clarament la no viabilitat de les mateixes».

El comunicat de la Conselleria de Sanitat conclou que «el cap de guàrdia es va posar en contacte telefònic amb la mèdic forense i el jutge de guàrdia. Se sol·licita la realització d'una autòpsia clínica, pendent encara de resultats. La direcció de l'Hospital s'ha reunit amb la família, que ha manifestat el seu desig de no facilitar més informació sobre totes aquestes circumstàncies».

tracking