Diari Més

Justicia

Un jutge de menors Calatayud proposa recuperar la mili tal com ho ha fet Suècia

Recomana que tant nois com noies facin dos mesos d’instrucció i els ‘ni-nis’ un o dos anys

Fotografia del jutge de menors Emilio Calatayud

Emilio Calatayud proposa recuperar la mili tal com ho ha fet SuèciaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutge de menors Emilio Calatayud ha recomanat, a través d’una entrada al seu blog, que Espanya recuperi el servei militar obligatori tal com ho ha decidit Suècia. Calatayud recorda que el país nòrdic és «un dels més avançats del món», i que recuperar la mili suposarà per als joves suecs aprendre «disciplina i autoritat».

Per aquest motiu opina que a Espanya caldria propiciar que tant nois com noies fessin un parell de mesos d’instrucció militar. «I els ‘ni-nis’ un any o dos», afegeix, referint-se als joves que ni estudien ni treballen.

El jutge explica que quan ha proposat la idea se l’ha titllat «d’antic i militarista», i en contraposició a aquestes opinions argumenta que Suècia, «una de les societats més progressistes del planeta», ha pres aquesta decisió.

Calatayud també recorda que el govern suec està format per una coalició de socialdemòcrates i verds. I acaba el comentari amb to irònic: «Com gaudiria jo veient marcar el pas a aquests nens i nenes que ni estudien ni treballen i estan tot el sant dia amb el mòbil...»

Cal explicar que el govern suec ha anunciat els plans per recuperar la mili amb l’objectiu de reforçar les forces armades del país davant l’activitat militar de Rússia al Bàltic.

Es pot visitar l’entrada al blog en aquest enllaç.

tracking