Diari Més

Societat

Una dona amb càncer terminal busca parella pel seu marit

«He estat casada amb l'home més meravellós durant 26 anys. Planejava que fossin almenys 26 més»

Hauries de casar-te amb el meu marit. Així es titula la carta que l'escriptora Amy Krouse Rosenthal, va publicar al The New York Times.

Una dona amb càncer terminal busca parella pel seu maritGoogle

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Hauries de casar-te amb el meu marit. Així es titula la carta que l'escriptoraAmyKrouseRosenthal, de 51 anys, va publicar el diumenge al diari The New York Times. El càncer d'ovaris que li van detectar l'any 2015 va canviar la seva vida i la manera d'entendre el temps que li quedava amb els seus. Ara, amb la «data límit» massa «a prop», ha decidit dur a terme un gest d'amor sense precedents: explicar-li al món el senzill que és enamorar-se d'ell.

«He estat casada amb l'home més meravellós durant 26 anys. Planejava que fossin almenys 26 més», escriu i afegeix: «És fàcil enamorar-se d'ell. A mi em va portar un dia». A la carta, que ha tardat bastant temps en escriure a causa de «la morfina i la falta d'hamburgueses sucoses», explica l'inici de la història d'amor amb el pare dels seus tres fills, que es remunta afinals dela dècada dels 80, quan amb 24 anys va acudir a una cita a cegues. La química va ser tal que ella només va necessitar unes hores per saber que volia casar-se amb ell. «Jasonva arribar a aquesta conclusió... Un any després», bromeja.

És llavors, una vegada fetes les presentacions, quandesvelael seu pla. Encara que mai ha utilitzat les aplicacions de cites per lligar, això no li ha impedit obrir un compte per dur a terme el seu regal de Sant Valentí. «Mai he tingut un compte aTinder,eHarmonyni res semblant, però vaig crearun perfil general delJason, fet a partir de la meva experiència amb ell després de 9490 dies de viure a la mateixa casa». Així, comença per la informació bàsica: «Fa 1,78 cm d'alçada, pesa 72 quilos, té els ulls de color avellana i el cabell canós» i continua amb la resta de detalls. «Està en forma i gaudeix exercitant-se. Si la nostra llar parlés, diria que enJasonés sorprenentment hàbil. Quan es tracta de menjar... Aquest home sap cuinar». I així una llarga llistad'etc. L'escriptora es desfà en elogis amb cada nou paràgraf. Pinta, gaudeix de la música en directe, és «un gran pare» i el millor acompanyant de viatge.

«Vull tenir més temps amb enJason. Vull tenir més temps amb els meus fills (...) Però això passarà. Probablement, només em quedin alguns dies com a persona en aquest planeta. Llavors, per què faig això?», es pregunta. Per a ella, el regal més genuí que pot donar-li és que «la persona apropiada llegeixi això, busqui enJasoni comenci una altra història d'amor». La carta conclou així: «Deixaré aquest espai en blanc a propòsit, perquè tu i ellpugueutenir el nou començament que mereixeu. Amb tot el meu amor,Amy».

tracking