Diari Més

Frau

La Policia Nacional alerta d'un intent de frau a través de telèfon mòbil

La Policia Nacional recomana als usuaris posar-se en contacte amb la seva companyia de telèfon

El frau demana trucar a un telèfon que té una tarifa elevada.

La Policia Nacional alerta d'un intent de frau a través de telèfon mòbilACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Policia Nacional ha alertat aquest dilluns d'un intent de frau a través del telèfon mòbil. Les víctimes reben una trucada perduda i al tornar-la es notifica que es va a carregar en un compte bancari el cost d'un viatge que no s'ha contractat. Finalment, aconsegueixen enredar l'usuari perquè demanen marcar un nombre que té una tarifa elevada.

A través de les xarxes socials, Facebook i Twitter, la Policia Nacional ha rebut aquest dilluns una vintena d'avisos per aquest intent de frau. L'usuari rep una trucada perduda al seu telèfon mòbil i, al tornar-la, escolta un enregistrament en què se l'informa que el viatge que ha contractat, cosa que no ha fet, se li va a carregar al seu compte bancari. A continuació, demanen que truqui a un telèfon que comença per les xifres 807, 803 o 806 per a reclamacions i modificacions, un nombre que té una tarifa elevada, de fins a tres euros el minut.

La Policia Nacional recomana que, davant de qualsevol dubte, els usuaris es posin en contacte amb la seva companyia de telèfon per informar-se.

tracking