Diari Més

Mobilitat

Un nou sistema permet comprar bitllets de tren a través del mòbil

El pagament es realitza a través de l'aplicació Renfe Ticket

Rodalies ha resolt la incidència entre Móra la Nova i Guiamets.

Es restableix la circulació al tram afectat.Rodalies.cat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Renfeha posat en marxa, a partir d'aquest mes de febrer, un nou sistema de pagament pels títols de viatge de Rodalies de Catalunya a través dels telèfons mòbils mitjançant l’aplicació Renfe Ticket. Aquesta nova opció de pagament es realitza directament a través de l’app Renfe Ticket d’smartsphones i tablets. Per poder disposar d’aquest sistema de pagament, caldrà que els clients disposin d’una targeta de crèdit o dèbit associada a l’aplicació de Renfe.

En el moment de la compra a través de les màquines autovenda de Rodalies de Catalunya, el client comptarà amb la nova opció ‘Pagar amb Renfe Ticket'. Un cop seleccionada, a la pantalla de la màquina autovenda apareixerà un codi QR que caldrà escanejar o introduir un localitzador mitjançant el teclat per iniciar el pagament a traves de l’App Renfe Ticket de l’smartphone.

Un cop validat aquest codi, al telèfon mòbil apareixerà un resum de les característiques del bitllet i l’opció de pagament amb la targeta de crèdit associada a l’aplicació Renfe Ticket, per tal de poder imprimir el bitllet vàlid corresponent. Un cop finalitzada la compra, el client rebrà un comprovant de l’operació directament al seu correu electrònic com a resum del procés.

Aquells usuaris que tingui ‘Renfe Ticket’ i no disposin d’usuari, podran registrar-se mitjançant un senzill formulari. Per poder realitzar el pagament és necessari disposar d’una targeta de crèdit al 'wallet'. Si l’App detecta que l’usuari no en té cap, li permetrà donar-la d’alta en el mateix moment. Per associar la targeta de crèdit al ‘wallet’ serà necessari realitzar el pagament d’un euro que serà reintegrat immediatament després.

Aquest nou sistema de pagament permetrà adquirir tant els títols de viatge propis de Rodalies de Catalunya, tant de rodalies com Regionals, així com els títols de transport integrats.

tracking