Diari Més

Societat

Set mil joves es reuneixen en un 'botellón' autoritzat per l'ajuntament d'Albacete

Es van produir trasllats a centres hospitalaris i es van aixecar actes a una vintena de menors per consum d'alcohol

Milers de joves van poder participar a unafesta de consum d'alcohol al carrer.

Set mil joves es reuneixen en un 'botellón' autoritzat per l'ajuntament d'AlbaceteLa Verdad

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Mentre a Tarragona s’ha obert una agra polèmica perquè des de la Generalitat se li ha demanat a l’Ajuntament que deixi de promocionar begudes alcohòliques durant la celebració de les festes, a altres indrets no tenen pas aquestes disquisicions.

El passat dijous, com ja va sent tradicional, a Albacete és va celebrar el denominat ‘Jueves Lardero’. El consistori ha decidit saltar-se la seva pròpia ordenança de civisme, que impedeix el consum de begudes alcohòliques al carrer, i autoritzar un ’macro-botellón’ a l’explanada del campus universitari que, enguany, ha reunit al voltant de 7.000 persones.

Malgrat l’autorització municipal, l’espai estava vigilat per Policía Nacional i polcia local. El resultat d’aquesta concentració, bàsicament alcohòlica, van ser diverses denúncies per tinença de substàncies estupefaents, diversos trasllats a centres hospitalaris a causa de la ingesta d’alcohol i 17 actes d’infracció a menors per consum d’alcohol.

Tot això passava durant el ‘botellón’ autoritzat, que va iniciar-se a les 16 h i es va allargar fins a les 21.00 h. El consistori va instal·lar a la zona 16 lavabos químics i un dispositiu especial de neteja.

tracking