Diari Més

Judicial

Rebaixen la pena de presó de 2 anys a 9 mesos a l'agressor de la noia al portal

L'home de 22 anys va agredir la seva parella, de 38, al portal de casa seva. Els fets van quedar enregistrats per la càmera de seguretat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Audiència d'Alacant ha rebaixat la condemna a l'agressor d'una dona, a la qual va propinar al novembre una brutal pallissa en un portal d'un habitatge de Sant Joan d'Alacant, de dos anys a nou mesos de presó com a delicte de maltractament familiar, en no trobar motius per agreujar l'acusació, segons informa el DiarioInformación.

L'agressió de l'home de 22 anys i nacionalitat ucraïnesa va quedar registrada en vídeo en un circuit tancat de televisió, instal·lat a l'immoble a causa dels robatoris que patia la comunitat, i en les imatges es veu com una dona de nacionalitat hongaresa de 38 anys era copejada incessantment per la seva parella.

La sentència estima parcialment el recurs interposat per l'advocat de Narkis Yakolev, de nacionalitat ucraniana i de 22 anys, en concloure que va cometre un delicte simple de violència de gènere i no de lesions. Els fets van ocórrer la matinada del passat 20 de novembre a Sant Joan d'Alacant, quan la víctima va entrar al portal, on l'esperava la seva parella, i aquest li va propinar cops de puny i puntades, la va llançar al terra, la va agafar pel cabell i la va arrossegar fins a posar-la a l'interior de l'ascensor. Com a conseqüència de l'agressió, la dona va patir un esquinç cervical del qual va ser atesa un dia després en un centre hospitalari, on va dir que havia caigut per les escales i on li van prescriure un collet i tractament farmacològic específic.

L'acusat no va voler declarar al començament del judici, però va fer ús del seu dret a dir l'última paraula i va atribuir l'agressió a «un arravatament de gelosia», mentre que la perjudicada no va voler declarar. La secció primera de l'Audiència d'Alacant ha revocat ara parcialment la decisió emesa pel jutjat penal número 6 de la capital provincial, en entendre que la Fiscalia no podia presentar a l'inici de la vista oral una qualificació jurídica que comportés una major gravetat respecte al seu escrit de conclusions anterior. «Si no es pot presentar un escrit abans de la prova amb qualificació més greu, ni tan sols havent-hi conformitat, menys quan no n'hi ha», assenyalen els magistrats, en relació amb la modificació per la qual la fiscal del cas va elevar de nou mesos a dos anys i tres mesos la seva petició de condemna per a l'acusat.

L'Audiència d'Alacant critica també el judici paral·lel que han fet els mitjans de comunicació d'aquest cas amb la difusió de les imatges de la pallissa, però matisa que això no implica que en aquest procés «no s'hagin complert totes les garanties legals». A més, «hem de partir que la jutgessa que ha dictat la sentència ostenta professionalitat bastant per abstreure's de qualsevol pressió que pogués rebre», afegeix la decisió d'apel·lació.

La sala ha validat la prova principal de càrrec, els enregistraments de la vídeocámara instal·lada al portal on van succeir els fets, i ha rebutjat la nul·litat del judici, com pretenia la defensa. En canvi, ha dictaminat que la qualificació jurídica de la fiscalia vàlida és la inicial, en la qual aquesta part demanava nou mesos de presó per Narkis Yakolev per un delicte de maltractament de l'article 153 del Codi Penal. Consideren els magistrats que aquest és el delicte que va cometre l'implicat, i no el de lesions pel qual el va condemnar finalment el jutjat després d'obviar l'informe forense, segons el qual la víctima només va necessitar una primera assistència facultativa. La magistrada que va dirigir la vista va entendre que els fàrmacs i el coll prescrits a l'agredida pel metge que la va atendre d'urgències a l'hospital havien de ser considerats un «tractament mèdic», independentment del declarat pel forense. La sentència d'apel·lació deixa, per tant, la condemna a Narkis Yakolev, que està a la presó per aquests fets, en nou mesos de presó i dos anys d'allunyament respecte a la seva parella.

Les imatges van ser captades per la càmera de seguretat de l'edifici.

Rebaixen la pena de presó de 2 anys a 9 mesos a l'agresor de la noia al portal de casaYoutube

tracking