Diari Més

Denúncia

Enxampen a tot el torn policial nocturn de Lugo prenent café

Era freqüent veure als agents sopant o prenent cafè a diferents llocs de la ciutat

Imatge dels cos policial complet prenent un café durant el seu torn.

Enxampen a tot el torn policial nocturn prenent caféLa Voz de Galicia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tretze agents de la Policia Local de Lugo, tots els que feien torn durant la nit del dimarts al dimecres van acudir junts de matinada a la cafeteria delHula, segons va denunciar el grup municipal de Ciutadans. La formació va advertir que durant el temps que van romandre en l'establiment van deixar de fer el seu treball que consistia a patrullar pels carrers.

«Aquesta situació no és un fet aïllat» assegura la formació política. OlgaLouzao, la regidora de Ciutadans, va explicar que no es tracta d'un fet aïllat, i va recordar que era freqüent veure als agentsa les nitssopant a la cafeteriaHula, o prenentcafèa diferents llocs de la ciutat de Lugo, amb el cotxe aparcat de qualsevol manera. El grup de l'oposició també planteja si els agents tenien autorització dels seus caps superiors o de la «cap directa, l'alcaldessa de Lugo, LaraMéndez» qui asseguren és la màxima responsable del cos policial. OlgaLouzaoreclama que s'engegui un sistema de control d'horaris. Hi ha màquines de fitxar, però no s'usen perquè no van ser instal·lades.

Agents amb retribucions

Faanys que no hi ha una revolada semblant a l'Ajuntament de Lugo com l'ocasionat per la pujada de 450 euros mensuals als policies locals i 340 als bombers establert en laRPT. La setmana passada un col·lectiu de treballadors municipals es va plantar a la reunió de la junta de personal per demanar empara a causa de la discriminació soferta. D'una borsa amb 1.500.000 euros per a personal, més de 700.000 són per policies i bombers.

La formació política Ciutadans segueix recaptant dades que resulten sorprenents. El complement específic que tindrà un policia local de patrulla és de 13.997 euros a l'any. S'enquadren en el grup C i passen del nivell 17 al 19. El complement específic d'un cap de grup del Cos Nacional que està en el grup A-1 i té nivell 25, percep 14.000 euros a l'any de complement que és el que té, segons Ciutadans, el comissari de Lugo.

La resposta de l'equip de Govern

L'equip de Govern va guardar silenci el dia en el qual Ciutadans va denunciar la situació. Uns dies després va parlar de l'assumpte i ho va fer l'alcaldessa en ser interrogada pels periodistes. LaraMéndezva recordar que «s'obrirà una investigació i quan tinguem els resultats actuarem en conseqüència». De moment no hi ha sancions, ni cessaments. La regidora va advertir que els agents tenen dret a vint minuts de descans, però no tota la plantilla al complet.

«Evidentment, es tracta d'una conducta indisciplinar indeguda», ja que«sempre hi ha d'haver algú patrullant». L'alcadessatambé va haver de respondre a preguntes relatives als 450 euros d'increment salarial mensual que tindran els policies. Quan li van preguntar siconsiderava normal aquest increment en aquests temps actuals vadir: «No es tracta d'una pujada salarial. Es tracta de la valoració d'uns llocs de treball. El fet que no es valoressin des de feia deu anys, suposa aquest increment quesembla queés l'únic que serveix per quedar-nos amb aquesta anècdota en comptes d'amb el conjunt, de la importància de laRPT».

tracking