Diari Més

Successos

33 anys de presó pels pares del nen mort que van trobar dins una maleta

L'autòpsia recull l'existència de fractures cranials, luxacions i òrgans esclatats, que li haurien provocat un «dolor immens»

El policia nacional que va acudir al lloc on va aparèixer la maleta assegura que és «indubtable» que el menor va sofrir maltractament.

33 anys de presó pels pares del nen mort que van trobar dins una maletaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nen de 21 mesos el cadàver dels qual va ser trobat en una maleta prop d'un baixador de tren d'Oviedo al novembre de 2014 portava «patint sofriment molts dies abans» que fos mort, víctima d'una «brutal agressió», segons un responsable de la Policia d'Oviedo. El cap de grups d'inspeccions oculars de la Policia Científica d'Oviedo així ho ha manifestat durant la seva declaració com a testimoni en la segona jornada del judici que se celebra en la secció Tercera de l'Audiència Provincial amb jurat, en el qual David F. i Fadila C., acusats de l'assassinat del fill d'ella, s'enfronten a una pena individual de 33 anys i mig de presó.

El policia nacional que el 3 de novembre de 2014 va acudir al lloc on va aparèixer la maleta amb el cos sense vida del nen ha sostingut que és «indubtable» que el menor va patir maltractament, i ha recordat que així queda constatat en l'autòpsia que recull l'existència de fractures cranials, luxacions i òrgans esclatats, que li haurien provocat un «dolor immens». A més, ha subratllat que el nen presentava una «cremada en fase de cicatrització».

Sobre la inspecció realitzada al pis en el qual vivia la parella ha detallat que s'han recollit vestigis d'origen biològic, i que en una cerca posterior més minuciosa van ser es detectades esquitxades en la paret. En les conclusions del seu informe, l'agent policial ha apuntat que el nen va morir per una «brutal agressió» després d'haver sofert anteriorment un maltractament «molt greu amb patiments perllongats durant temps».

Sobre la manera en la qual el menor va ser embolicat en un cobertor abans de ser dipositat a l'interior de la maleta, ha explicat que la forma cuidada en la qual el cos del nen, que estava rentat i no presentava restes de sang, va ser col·locat, abrigallat per una gel·laba, recordava un «ritu islàmic». Un altre policia nacional que ha declarat aquest matí en el judici, que va actuar com a inspector de recerca del grup d'homicidi, ha assenyalat que tots dos acusats es van mostrar disposats a declarar després de ser detinguts, si bé van incórrer en algunes «contradiccions» encara que oferien un «nexe comú» en el testimoniatge.

Fadila no es trobava al domicili al moment en el qual el seu fill va desaparèixer de la casa, ha sostingut el que va ser responsable operatiu com a policia judicial en la tasca investigadora, que ha assenyalat que atenent a les versions de tots dos acusats «possiblement» l'autor de la mort del menor sigui David F. i que la dona «no hi fos, però conegués el fet». També ha ressenyat que els dos acusats s'haurien mostrat d'acord a tractar de donar una versió «coherent» a prop de la desaparició del nen i de la «exoneració» de la mare del menor.

La Fiscalia considera que l'home va ser l'autor material de l'assassinat i que la dona no va fer gens per evitar-ho ni va auxiliar al menor, i els atribueix els delictes d'assassinat, maltractament habitual, lesions i profanació de cadàvers, amb l'agreujant de parentiu, pels quals demana una pena individual de 33 anys i mig de presó.

tracking