Diari Més

Successos

Detingut un grup de lladres responsable de 'furts amorosos'

Les víctimes eren principalment persones d'edat avançada que duien joies

Un Policia informa a una parella

Detingut un grup de lladres responsable de 'furts amorosos'Policía Nacional

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Agents de la Policia Nacional han detingut a Madrid i Màlaga a 18 persones que pertanyien a un grup itinerant responsable de més de 40 'furts amorosos' a ancians, recuperant nombroses peces de joieria i rellotges de primeres marques que han estat retornats als seus propietaris. Els arrestats s'aproximaven a les víctimes amb diverses excuses amb la finalitat de guanyar-se la seva confiança i així mantenir un contacte físic que els permetés sostreure'ls objectes sense que se n'adonessin, encara que si arribaven a fer-ho, no dubtaven a utilitzar la violència o la intimidació.

La recerca es va iniciar quan els agents van tenir constància de l'existència del grup itinerant, format per 18 persones i dedicat a sostreure objectes a ancians utilitzant el mètode de l''abraçada amorosa'. Els membres d'aquest clan escollien a les seves víctimes, principalment persones d'edat avançada que duien joies, es dirigien a elles, i intentaven guanyar-se la seva confiança amb alguna excusa, com la semblança amb algun familiar, consultar una adreça, o fins i tot els hi oferien sexe. Una vegada creat aquest primer vincle, els autors establien contacte físic amb les seves víctimes i aprofitaven per sostreure'ls els objectes de valor que tinguessin damunt i que posteriorment col·locaven en establiments decompra-vendad'or.

Furts que acaben en robatoris

En la majoria dels casos, els ancians no s'adonaven que els havien robat objectes de valor fins que els arrestats havien marxat del lloc, arribant a pensar algunes vegades que es tractava d'una pèrdua i no d'una sostracció. En algunes ocasions, les víctimes s'adonaven que estava passant, per la qual cosa els autors els subjectaven les mans per immobilitzar-los i poder robar-los els objectes o bé utilitzaven el mètode de l'estirada.

Els membres del grup es dividien en equips de treball interdependents, amb autonomia i variabilitat. Aquests equips estaven constituïts per un conductor, generalment home, que s'encarregava del transport, localització de les víctimes i facilitar la fugida, i almenys dues dones encarregades de cometre directament la sostracció.

Els investigadors van aconseguir identificar i detenir als 18 membres d'aquest clan, se'ls imputa, des de l'any 2015, la participació en almenys 46 fets il·lícits, alguns d'ells comesos amb violència i intimidació.

tracking