Diari Més

Successos

Condemnat per la mort d'una treballadora que no estava donada d'alta

La dona cobrava un euro per cada sac de taronges que recollia

La dona recollia taronges en una carrer de Triana, Sevilla.

Condemnat per la mort d'una treballadora que no estava donada d'altaGoogle Maps

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un jutge de Sevilla ha condemnat a dos anys i mig de presó a un empresari per la mort d'una treballadora durant la recollida de taronges, i al pagament d'una indemnització de 174.881 euros per a les dues filles de la morta, que no estava donada d'alta i cobrava un euro per sac recollit. El jutjat penal 1 de Sevilla condemna a Pedro R.L. per un delicte contra els drets dels treballadors, per un altre d'homicidi imprudent i per lesions imprudents.

La dona, Carmen Bernal, no havia estat donada d'alta a la Seguretat Social, cobrava un euro per sac de taronges i va morir després de caure de l'escala a la qual havia pujat per agafar les fruites en un carrer de Triana. Un altre empleat, John Fernando González Posada, va patir ferides en un altre accident laboral ocorregut hores després i el trencament d'un canell.

El jutjat també condemna a l'empresari a 4 anys i 6 mesos d'inhabilitació especial per a l'exercici de qualsevol professió o ofici de caràcter agrícola. Si l'empresari no pot pagar la indemnització fixada haurà d'abonar-la subsidiàriament l'Ajuntament de Sevilla perquè va permetre la recollida de taronges tot i que que havia caducat la llicència per a aquesta labor, segons el jutge Antonio Jesús Jiménez Álvarez. En els fets provats, el jutge explica que el 16 de desembre de 2010, l'Ajuntament de Sevilla va concedir a l'empresari una llicència d'ús comú especial i li va autoritzar per a la recollida i aprofitament del fruit dels tarongers amargs de la via pública del districte Triana-Els Remeis.

Per a això, l'empresari va dipositar el 22 de desembre de 2010 una fiança de 1.800 euros i va concertar una assegurança de responsabilitat civil general amb l'entitat Mapfre per respondre de danys a tercers i en béns municipals. La llicència va caducar el 30 de gener de 2011 i no es va renovar, malgrat la qual cosa l'empresari va continuar amb la recollida de les taronges amb el coneixement i consentiment de l'Ajuntament, que va seguir verificant el compliment de les condicions de la recollida, segons la sentència.

tracking