Diari Més

Societat

Aprova a una alumna amb excel·lent sense haver-se presentat a examen

La nota va permetre a la jove aprovar per compensació altres assignatures i obtenir un mes després el títol de Llicenciada

El Suprem rebutja íntegrament el recurs del professor de la Universitat de Granada contra la sentència de l'Audiència que el va condemnar.

Aprova a una alumna amb excel·lent sense haver-se presentat a examenGoogle Maps

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal Suprem ha condemnat a un professor de la Universitat de Granada a 7 anys d'inhabilitació per prevaricació, en haver aprovat amb una nota d'excel·lent a una alumna en un examen que no es va presentar, la qual cosa constitueix la primera condemna de l'alt tribunal a un docent per una prevaricació d'aquest tipus. La nota va permetre a la jove aprovar per compensació altres assignatures i obtenir un mes després el títol de Llicenciada en Pedagogia.

Segons els fets provats de la sentència, una alumna de la Facultat de Pedagogia de la Universitat de Granada es va dirigir al gener de 2008 a la Cap de Secció i Adjunta a l'Administradora de la Facultat de Ciències de l'Educació de la citada Universitat exposant-li que no podia assistir a les classes ni realitzar exàmens per estar treballant a Cadis, però necessitava aprovar. L'administradora, que també resulta condemnada a set anys d'inhabilitació per cooperar en la prevaricació, va exposar la situació al professor titular del Departament de Didàctica i Orientació Escolar, amb qui mantenia bona relació i que impartia l'assignatura del primer quadrimestre 'Orientació Escolar i Tutoria'. El professor va consentir a «aprovar a l'alumna sense que aquesta hagués de realitzar cap examen, i sense conèixer-la i sense que hagués pogut assistir a cap de les seves classes fins a aquest moment, doncs llavors ni tan sols estava matriculada», diuen els fets provats.

L'administradora va manifestar explícitament a l'alumna que li havia pogut solucionar el problema «parlant amb un profe amic meu que imparteix una assignatura del primer quadrimestre i que m'ha dit que te l'aprovarà sense que vinguis ni tan sols a l'examen». «El 7 de març de 2008 el professor condemnat va fer constar en l'acta de la convocatòria ordinària de febrer de la seva assignatura» que l'alumna implicada «havia obtingut la qualificació d'excel·lent».

El Suprem rebutja íntegrament el recurs del professor contra la sentència de l'Audiència de Granada que el va condemnar. Entre altres arguments, el docent afirmava que la nota d'un examen no és una resolució dictada en un assumpte administratiu, per la qual cosa no pot comportar un possible delicte de prevaricació (dictar resolució injusta de manera conscient que l'és). L'alt tribunal, no obstant això, contesta que la qualificació en un examen, i el seu reflex en l'acta acadèmica, sí constitueix una resolució administrativa susceptible de determinar la comissió d'un delicte de prevaricació.

tracking