Diari Més

Societat

315.000 euros de multa per inseminar una dona amb l'esperma equivocat

Durant l'embaràs, una infermera va informar al marit que no era el pare de les criatures i ell ho va amagar

Els fets van succeir en 2007 i, fruit d'allò, van néixer bessons, nen i nena.

315.000 euros de multa per inseminar una dona amb l'esperma equivocatGoogle Maps

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Institut Canari d'Infertilitat ha estat condemnat a pagar 315.000 euros a una dona que va ser inseminada amb semen que no era de la seva parella, sinó d'un donant del que es desconeix la seva identitat.

Els fets van succeir en 2007 i, fruit d'allò, van néixer bessons, nen i nena. La dona s'havia sotmès al tractament perquè el seu marit, que abans de casar-se s'havia sotmès a una vasectomia, no podia tenir fills per via natural. De manera que a ella li van extreure òvuls i a ell el seu esperma mitjançant una biòpsia realitzada per l'uròleg. Les recerques realitzades fins al moment no han aconseguit explicar-se què va fallar en el procediment perquè la dona rebés un semen equivocat. Segons el diari que va avançar la notícia, Canàries 7, els nens no podran saber qui és el seu pare, almenys per les dades dels quals disposa el centre mèdic.

El marit va callar

La primera persona que es va assabentar del problema va ser el marit. Una infermera li va indicar en privat que ell no podia ser el pare, ja que el RH dels nens era negatiu i el de tots dos pares era positiu. L'home, no obstant això, no va prendre cap decisió sobre aquest tema.

No va ser fins al 2009 que el matrimoni va entrar en crisi i va començar el procés de divorci, en aquell moment el pare va al·legar que els fills no eren seus i que, per tant, no havia de pagar la quota de manteniment familiar. Davant la sorpresa de la progenitora, que no tenia ni idea de res, les proves mèdiques van confirmar les al·legacions del pare. La mare es va veure obligada a mantenir ella sola als fills, i a més a més sota la sospita que havia comès adulteri.

La dona va decidir demandar a l'Institut Canari d'Infertilitat davant la Audencia de Las Palmas. Després de ser condemnat, el centre mèdic va recórrer al Suprem, però el seu recurs no va prosperar. «Ha estat un procés molt dur», ha declarat a Canàries 7 la mare dels bessons. Entre els motius que aquesta dona va esgrimir davant la justícia per exigir la indemnització, està l'angoixa que li produeix no conèixer qui és el veritable pare biològic dels seus fills.

Agrega que «només es va plantejar ser mare perquè comptava amb el suport de la seva parella, els nens sempre comptarien amb un pare. Ara és l'única progenitora obligada a cura dels seus fills». I que «mai va accedir a ser inseminada per un tercer. La seva motivació per contractar el procediment de reproducció assistida no era ser mare, ja tenia una filla d'una anterior relació, la mare volia tenir un fill amb la seva parella sentimental», segons ha difós la cadena SER.

tracking