Diari Més

Animals

Creen una 'llista negra' amb les persones no aptes per tenir mascotes

La iniciativa, que serà efectiva a tot l'Estat Espanyol, ha nascut de la mà d'una entitat de Terrassa anomenada Improcan

Troben quatre gats d'una setmana de vida en un contenidor de vidre a la Granja

Troben quatre gats d'una setmana de vida en un contenidor de vidre a la GranjaTarraco Gats

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una 'llista negra' recollirà el nom de totes les persones que, segons les associacions i protectores d'Espanya, no són aptes per tenir mascotes. Aquesta iniciativa ha nascut de la mà d'una entitat de Terrassa anomenada Improcan. Aquest llistat només estarà a disposició de les associacions i protectores que ho desitgin, segons informa Improcan, i «podrà ser continuament ampliat per cada una d'aquestes entitats». D'aquesta manera, seran aquestes les que decidiran incloure persones amb les quals hagin tingut problemes referents als animals adoptats, o s'hagin detectat casos d'abandonament o maltractament de mascotes anteriorment.

Fins ara no hi havia cap plataforma oficial que permetés fer un seguiment dels antecedents de les persones que adopten animals a les protectores i associacions que es fan càrrec d'animals abandonats. Els adoptants podien mentir sobre la seva experiència prèvia en cas que les entitats els fessin omplir un formulari, de manera que mai se sabia del cert el seu historial. Aquesta era una petició que entitats d'aquest àmbit demanaven des de fa temps, i l'associació de Terrassa, per fi, l'ha fet realitat.

Segons informa Improcan, les associacions i protectores que desitgin incloure perfils de persones conflictives pel que fa a les mascotes adoptades en aquest llistat, han de fer arribar un correu electrònic a l'adreçaimprocan@hotmail.es, amb l'assumpte Lista Negra, i l'entitat els explicarà el funcionament de la plataforma col·laborativa.

Dos cadells de la protectora de Tarragona.

Xocolata calenta per millorar la vida dels gossos i els gats de la ProtectoraFacebook

tracking