Diari Més

Consum

Per què l'energia és més cara quan més es consumeix? Millor explicar-ho amb humor

Una productora especialitzada en denúncia social elabora un vídeo que intenta explicar l'actual situació del mercat elèctric

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'onada de fred que encara està causant estralls a mig Estat espanyol ha posat en evidència les deficiències en infraestructures i previsió. Centenars de conductors han passat la nit dins els seus vehicles en mig de l'A3 que uneix València i Madrid pel col·lapse provocat per la neu i diversos tres AVE han quedat afectats a l'altura d'Albacete per idèntic motiu.

Mentre els ciutadans miren d'afrontar el temporal de fred, vent i neu segons els casos de la millor manera, paral·lelament s'han escalfat, i molt, els ànims dels mateixos a causa de l'anunci de l'increment del cost de l'energia elèctrica. Això ha passat justament quan, a causa de les baixes temperatures, augmentava el consum elèctric a les llars.

El portal nuevomodeloenergetico.org, de la mà de la productora Indecentes Bastardos, especialitzada en la denúncia social, està posant-hi una mica d'humor (sarcasme, segurament és una expressió més acurada) a les queixes dels consumidors. 'Un cafelito' en un bar serveix de metàfora per intentar explicar l'actual situació del mercat energètic.

Fotograma del vídeo 'El cafelito'

Per què l'energia és més cara quan més es consumeix? Millor saber-ho amb humor

tracking