Diari Més

Tecnologia

Samsung suspèn les vendes globals del seu telèfon Galaxy Note 7

La companyia va detenir recentment la producció del telèfon després d'informar-se d'incendis en dispositius distribuïts per reemplaçar els models afectats per una avaria

Samsung suspèn les vendres globals del seu telèfon Galaxy Note 7EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Samsung Electronics ha suspèsavuiles vendes globals del seu telèfon Galaxy Note7, així com els reemplaçaments que va començar fa unes setmanes, mentre investiga les ignicions que afecten als dispositius a causa de bateries defectuoses.

La companyia, que va detenir recentment la producció del phabletdesprés d'informar-se d'incendis en dispositius distribuïts per reemplaçar al seu torn a models afectats per una avaria d'aquest tipus, ha presaquesta decisió«perquè la seguretat dels consumidors segueix sent nostra màxima prioritat», haexplicaten un comunicat.

El gegant sud-coreà de l'electrònica afirma que treballarà«diligentment»amb les autoritats reguladores per solucionar la situació i va instar als propietaris dels dispositius, tant dels originals com dels reemplaçats, a apagar i deixar d'usar els aparells.

Samsung va començar a vendre el telèfon el passat 19 d'agost, però a principis de setembre va anunciar una retirada sense precedents després d'informar-se de més d'una trentena de casos d'ignicions en alguns terminals en diversos països.

A la trucada a revisió li va seguir a mitjan setembre el lliurament de reemplaçaments que, no obstant això, diversos mitjans han informat que han sofert incendis a Corea del Sud, Estats Units o Taiwan.

La setmana passada dues dels grans operadors de telefonia mòbil a Estats Units, AT&T i T-Mobile US, van deixar de vendre les noves unitats del Note7 -teòricament no afectades per l'avaria- davant els cinc nous casos d'incendi que s'han reportat en aquest país.

A Europa, on estava previst que les vendes del terminal es reprenguessin el 28 d'octubre, ja el dilluns, després de l'anunci del cessament de producció, Vodafone i Orange anunciaven la interrupció de les prevendes dels dispositius, una suspensió que Samsung sol·licita avui que operadores i detallistes realitzin a tot el món.

La decisió de Samsung de detenir les vendes ha afectat a la cotització de les accions del conglomerat en la Borsa de Seül, on a les 9.46 hora local (0.46 GMT) el preu dels títols de la companyia queien un 3,93%fins als 1.615.000 wons (1.302 euros/ 1.449 dòlars).

En el següent vídeo es mostra unSamsung Galaxy Note en el moment que s'incendia.

tracking