Diari Més

Turisme

L'alcalde de Lloret de Mar assegura que no donaran cobertura a activitats de l'estil del Saloufest

El consistori nega que hi hagi cap acord per fer una festa alternativa anomenada Sportsvest i que podria aplegar 10.000 joves

L'alcalde de Lloret de Mar assegura que no donaran cobertura a activitats de l'estil del Saloufest

L'alcalde de Lloret de Mar assegura que no donaran cobertura a activitats de l'estil del SaloufestACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de Lloret de Mar (Selva) ha assegurat que no donaran cobertura a activitats de l'estil del Saloufest. L'empresa promotora ha suspès l'esdeveniment de Salou després de 16 anys per les «pressions»de les administracions. L'alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, ha confirmat que s'han reunit amb els organitzadors, que tenien la intenció de traslladar la festa a aquesta localitat de la Costa Brava. Segons explica, han donat un «no rotund» a la seva proposta perquè és un tipus de turisme que «no interessa al municipi». Des de l'organització del Saloufest s'està oferint als seus clients altres esdeveniments similars, com l'Sportvest que anuncien que faran l'abril del 2017 a Lloret de Mar i que podria reunir 10.000 estudiants universitaris britànics. Segons Dulsat, aquest esdeveniment no està tancat i, a més, avança que en cap cas tindria aquestes dimensions. «Farem un seguiment d'aquestes activitats i, en la mesura de les nostres possibilitats, no els donarem cobertura de cap de les maneres», ha sentenciat.

L'Ajuntament de Lloret de Mar no està disposat acollir cap activitat similar al Soloufest. Durant 16 anys consecutius, aquest esdeveniment aplegava fins a 10.000 joves a la localitat de la Costa Daurada però finalment els organitzadors han suspès l'edició del 2017 per les «pressions»tant de la Generalitat com de l'Ajuntament.

Davant d'aquesta situació, la promotora de l'esdeveniment (I Love Tour, que pertany al grup turístic TUI) s'ha posat en contacte amb Lloret de Mar per oferir-los la possibilitat de traslladar l'activitat fins a la Costa Brava. L'alcalde, Jaume Dulsat, ha confirmat que han existit reunions però ha afirmat que han frenat les aspiracions dels organitzadors amb un «no rotund». «Aquest és un tipus de turisme que no interessa a Lloret i, per tant, hauran d'anar a buscar una altra seu perquè sabem del cert que no vindran aquí», ha manifestat Dulsat, que avança que l'organització està pensant en dur l'esdeveniment a alguna ciutat italiana.

Per altra banda, en un comunicat de l'empresa organitzadora del Saloufest s'explica que estan oferint als estudiants britànics la possibilitat d'anar a d'altres activitats similars. Entre elles, una seria l'anomenada Sportsvent (que organitza Outgoing) que s'anuncia al seu web per a l'abril del 2017 i que, segons afirmen, podria arribar a reunir 10.000 joves. Aquest és una activitat promoguda sota el lema de l'esport, adreçada a joves britànics però que té l'oci nocturn com un dels components importants del programa.

L'alcalde de Lloret ha explicat que no hi ha cap acord tancat i ha detallat que, en cap cas, es tractaria d'una activitat«amb el mateix enfocament que el Saloufest»i que tampoc seria per a tanta gent. «Sí que hi ha l'interès d'algun grup però és molt més petit i no exactament en aquesta línia», ha clarificat. Tanmateix, Dulsat ja avançat que, si està en les seves mans, no donaran cobertura a cap esdeveniment que vagi en la línia de fomentar només la festa, l'alcohol i el sexe. «En la mesura de les nostres possibilitats no els donarem cobertura de cap de les maneres», ha afirmat rotundament.

tracking