Diari Més

Salut

Xocolates, com per exemple el Kinder, podrien provocar càncer, segons Foodwatch

L’organització alemanya exigeix que tres fabricants retirin els seus productes del mercat per tenir nivell «perillosos» de possibles agents cancerígens

La xocolata Kinder Riegel de la marca italiana Ferrero és una de les perilloses, segons l'empresa alemanya.

Xocolates, com per exemple el Kinder, podrien provocar càncer, segons Foodwatch

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’organització alemanya, Foodwatch, que protegeix els drets del consumidor i la qualitat dels aliments, ha exigit a diversos productors de xocolata retirar els seus productes del mercat, segons informa el portal ‘The Local’. Després de sotmetre a proves a 20 productes diferents, l’organització va descobrir que tres d’ells contenien nivell «perillosos» d’hidrocarburs aromàtics derivats d’olis minerals considerats possibles agents cancerígens.

Els productes són: la xocolata Kinder Riegel de la marca italiana Ferrero, Fioretto Nougat Minis de la marca suissa Lindt i Sun Rice Classic Schokohappen de la marca alemanya Rübezahl. Segons el representant de Foodwatch, Johannes Heeg, els fabricants són «culpables de negligència greu». L’organització recomana no comprar aquests productes, ja que «els nivells del mineral cancerigen són inacceptables pel consum».

Per altra banda, el president de l’Associació Alemanya de la Indústria de la Confiteria, Torben Erbrath, ha informat que els elements químics s’han trobat als embolcalls, «la qual cosa és el resultat de l’ús de paper reciclat».

tracking