Diari Més

Salut

El nen mort a Mataró estava afectat per enterovirus

El menor, de gairebé tres anys, va ingressar a l’hospital amb una simptomatologia que no tenia relació amb una afectació neuronal per enterovirus

El menor va ingressar a l'Hospital de Mataró el passat diumenge 19 de juny.

El nen mort a Mataró estava afectat per enterovirusACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sotsdirector del Servei Català de Salut, Josep Maria Argimon, ha confirmat que el nen, de gairebé tres anys, mort a l’Hospital de Mataró, estava afectat per enterovirus, però no es pot confirmar que aquesta sigui la causa de la seva mort.

El menor va ingressar a l’Hospital de Mataró el passat diumenge 19 de juny amb uns símptomes inespecífics, amb vòmits i disminució del nivell de consciència. Unes hores després, el nen va patir una aturada cardíaca i va arribar el tràgic desenllaç. Després de fer-li les proves diagnòstiques necessàries, avui els metges han confirmat que el menor estava afectat per enterovirus. «De moment no podem afirmar una relació de causa-efecte entre el desenllaç i el virus», explica Argimon.

El nen de Mataró, a diferència de la nena morta de Reus, no presentava rombencefalitis, un dels quadres clínics més usuals en malalts d’enterovirus. A més, els símptomes que presentava el petit en el moment de l’ingrés eren molts inespecífics. Segons ha confirmat Salut, quatre hores abans d’ingressar a l’Hospital de Mataró, el nen va ser visitat a un Centre d’Atenció Primària.

Segons el Departament de Salut de la Generalitat, la detecció del virus en el nen de gairebé 3 anys «no ha de ser necessàriament la causa de la mort, però tampoc ho podem descartem», explica Argimon. Sigui o no la causa, Salut ha confirmat que no es canviaran els protocols clínics i que, per exprés desig de la família del menor mort, no es donarà més informació del cas.

Crida a la tranquil·litat

Per altra banda, el Departament de Salut ha fet una crida a la tranquil·litat dels pares i ha confirmat que els casos de menors afectats per enterovirus estan disminuint. Actualment, hi ha 13 menors ingressats, 9 a planta i 4 a laUnitat de Cures Intensives. El Departament ha explicat, en roda de premsa, que encara no es coneixen les causes del brot i que es desconeix perquè hi ha més casos a Tarragona que enlloc.

tracking