Diari Més

Medi Natural

Les sípies ballen apassionadament

El centre marí col·labora amb el “Projecte Sèpia” de la Generalitat, que pretén preservar aquesta espècie

L'Aquàrium de Barcelona habilita un tanc especial per contemplar la reproducció de les sípies

L'Aquàrium de Barcelona habilita un tanc especial per contemplar la reproducció de les sípiesDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Amb l’arribada de la primavera, L’Aquàrium de Barcelona comença a preparar un dels aquaris més vistosos del centre: arriben les sípies. Des del mar Mediterrani s’instal·len exemplars amb l’objectiu de donar a conèixer des de ben a prop la vida i reproducció d’aquest cefalòpode.

Enguany, però, l’experiència ha anat més enllà, i és que L’Aquàrium participa en el 'Projecte sèpia', una iniciativa que pretén potenciar la reproducció d’aquesta espècie creant àrees protegides per afavorir l’eclosió dels ous, ja sigui per immersió de branques d’arbres o per la reintroducció en gàbies dels ous extrets de mar com a conseqüència de la pesca. L’objectiu del projecte és combinar la preservació del patrimoni natural, la dinamització de l’economia local i la divulgació dels valors naturals cap a la població.

«Sempre hem mantingut l’essència del nostre lema, que és: 'Conèixer per estimar i estimar per protegir'», afirma Maria José Peretó, Directora de L’Aquàrium de Barcelona. I és que el centre marí, des dels seus inicis, s’ha preocupat no només de l’oci, sinó també de la divulgació i l’educació. «La col·laboració amb el 'Projecte sèpia's’emmarca dintre dels diferents projectes de conservació que tenim a L’Aquàrium. A més, fins a finals de juny, el públic podrà gaudir en viu i en directe els balls de colors i passió de les sípies», diu Maria José Peretó.

tracking