Diari Més

Món

Finalitza el segrest de l'avió d'EgyptAir, i l'autor s'entrega

El mòbil del segrest encara és incert, tot i que en un principi exigia entregar una carta a la seva exdona

Imatge de l'avió segrestat.

Finalitza el segrest de l'avió d'EgyptAir, i l'autor s'entregaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El segrest de l’avió EgyptAir, desviat aquest matí a Xipre, ha conclòs amb la posada en llibertat de tots els passatgers i tripulació, i l’entrega de l’autor del segrest a les autoritats. El segrestador, identificat com l’egipci Seif Eldin Mustafá, primer ha deixat en llibertat a 55 passatgers, i unes hores després als 7 tripulants. A continuació, el segrestador ha sortit de l’avió amb les mans amunt.

L’avió, que ha sortit des d’Alexandria amb destí El Caire, s’ha desviat a Làrnaca, on ha aterrat a les 7.50h hora local (4.50 GMT). Tres hores després, Mustafá ha alliberat a tots els passatgers, entre els quals hi havia 21 estrangers.

El mòbil del segrest és encara incert. En un principi ha informat que exigia entregar una carta a la seva exdona, una xipriota que viu a prop de Làrnaca, i que posteriorment s’ha presentat a l’aeroport. Hores més tard, la policia ha confirmat que també demanava que s’alliberessin les dones empresonades a Egipte.

El director general del Ministerio de Asuntos Exteriores, Aléxandros Zinon, ha definit a Mustafá com una persona «psicològicament inestable»i ha senyalat que la policia ha buscat una solució negociada al segrest. Al mateix temps les autoritats han analitzat el contingut de la carta que el segrestador ha llançat des de l’avió a la pista per fer-li arribar a la seva exdona. Mustafá havia abandonat Xipre l’any 1994. Segons indiquen els mitjans locals, la carta de quatre pàgines escrita en àrab, ha passat al servei de traducció oficial.

tracking