Diari Més

Societat

Un clipmetratge de l'Escola La Parellada triomfa a Madrid

El centre de Santa Oliva participava al Festival de Clipmetratges de Mans Unides

Els alumnes recollint el premi a Madrid.

Un clipmetratge de l'Escola La Parellada triomfa a MadridCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquest dissabte 6 de maig, el Cine de la Prensa de Madrid ha acollit l’acte d’entrega de premis a les escoles participants al VIII Festival de Clipmetratges de Mans Unides. Aquesta iniciativa consisteix en el rodatge d’un petit film, d’un minut de durada, que tracti el tema proposat des de la ONG. Les escoles participen en les categories Primària, Secundària i Batxillerat.

Del més d’un miler de clipmetratges presentats, n’hi ha hagut un de tarragoní que s’ha endut el primer premi en la categoria Primària. Es tracta del clip de l’Escola La Parellada, de Santa Oliva, anomenat ‘Uneix-te al nostre equip’. En ell, els alumnes de cinquè de primària enviaven un missatge a la població de la Terra des de l’espai exterior.

Cada any Mans Unides crea una petita història que serveix com a fil conductor de la temàtica dels clipmetratges. En aquesta vuitena edició la ONG feia reflexionar als participants sobre els hàbits de consum que contribueixen a que 800 milions de persones al món pateixin fam, segons dades de Mans Unides. En la petita ficció creada per l’organització, els habitants de la Terra s’havien vist obligats a viatjar a Mart fa 100 anys després que la manera d’alimentar-nos porti a la pràctica desaparició dels recursos del planeta.

Aquest és el clipmetratge guardonat amb el primer premi del Festival de Mans Unides.

tracking