Bàner

L'edició d'avui dimecres

Utilitza les icones de navegació per passar les pàgines o clica a sobre de la pàgina per ampliar-la. També a la barra d'eines superior pots triar veure el diari a tota la pantalla. Per tornar enrere clica la tecla 'escape'.
 

Recull ACN Tarragona

 • Flamarada a la torxa de la refineria de Repsol per una parada no programada
  Tarragona (ACN).- Des d'aquest dilluns una gran flama crema en una de les torxes de la refineria del complex industrial de Repsol a Tarragona. La flamarada és visible des de molta distància. La companyia s'ha afanyat aquest dimecres a treure ferro a l'assumpte, informant que la flamarada només es deu a una aturada no programada a la planta d'olefines -etilè- de dilluns, a tres quarts de nou del matí. Com un mecanisme de seguretat, la torxa emet flama i fums innocus quan para una planta de forma automàtica i també és freqüent en l'inici de processos de posta en marxa d'alguna de les unitats. Segons Repsol, la planta es va aturar per una "actuació d'una protecció elèctrica al sistema d'instrumentació de la caldera".
 • Valls comença a enderrocar els immobles on s'aixecarà el futur Museu Casteller de Catalunya
  Valls (ACN).- Valls començarà a enderrocar els immobles on s'aixecarà el futur Museu Casteller de Catalunya. El proper dimarts 22 d'abril s'iniciarà la primera fase de la demolició de l'àmbit d'Espardenyers. L'Ajuntament de Valls ho ha anunciat en una reunió amb els veïns i comerciants de l'entorn d'aquest àmbit per tal d'informar-los sobre els detalls dels treballs. La primera fase de l'enderroc s'allargarà uns tres mesos i afectarà les vuit finques i solars més propers a la plaça del Blat. L'enderroc de l'àmbit es farà de forma manual. La runa s'acumularà a l'interior de l'espai de treball i s'evacuarà quan n'hi hagi un volum considerable, amb l'objectiu de minimitzar el pas de maquinària i camions per la zona.
 • Els gegants de Valls renoven vestimenta
  Valls (ACN).- Els gegants de Valls estrenaran muda per a la festa major de Sant Joan. Els actuals vestits, tot i ser força recents, del 2001, estan fets malbé per la baixa qualitat de les teles. L'Ajuntament invertirà fins a 12.000 euros en la nova vestimenta. Una comissió d'experts ja ha opinat sobre les dues empreses candidates a fer els vestits, i una d'elles té tots els números. L'adjudicació, però, no es farà fins finals de mes. El nou disseny forma part d'un rentat de cara general als quatre gegants de la ciutat. Actualment, el més antic de tots, el gegantó Lladrefaves, obra atribuïda a Lluís Bonifàs, que data aproximadament del 1764, es troba en procés de restauració a l'Escola d'Art i Disseny de Tortosa.
 • Un pastisser tarragoní idea unes mones castelleres de les quatre colles de la ciutat
  Tarragona (ACN).- Les quatre colles castelleres de la ciutat de Tarragona -Colla Jove Xiquets de Tarragona, Xiquets de Tarragona, Castellers de Sant Pere i Sant Pau, i Xiquets del Serrallo- són protagonistes, aquest 2014, de les mones castelleres que fan a la Pastisseria Conde, unes figures de xocolata que representen un pilar de quatre. La iniciativa la va impulsar el nebot del pastisser Josep González, que és casteller i va tenir la idea de fer una mona especial coincidint amb el fet que enguany hi ha Concurs de Castells a la ciutat. A tota la demarcació, des del Gremi d'Artesans Pastissers, esperen vendre unes 50.000 mones, mantenint la xifra d'altres anys, però creuen que els clients compraran mones més petites.
 • Els pastissers esperen augmentar un 2% les vendes de mones de Pasqua i arribar a les 670.000 arreu de Catalunya
  Terrassa (ACN).- Bones expectatives entre els pastissers catalans per aquesta Setmana Santa. Els obradors esperen vendre 670.000 mones a tot Catalunya, 470.000 de les quals a la província de Barcelona, el que significa un 2% més que l'any passat. El president del Gremi de Pastisseria de Barcelona, Joan Turull, ha explicat a l'ACN que aquesta previsió es fa tenint en compte que en els primers mesos de l'any les vendes han millorat. Les mones de mantega i fruita continuen sent les més venudes. Pel que a les figures de xocolata, els avions, els ninots de Disney, les Monster High, el personatge Violeta i els de la pel·lícula 'Frozen' són dels més demanats. Es calcula que cada família gastarà entre 30 i 80 euros.

Recull EuropaPress Tarragona

El diari en PDF

Baixa't el diari cada dia.

descarrega

 

 

 

 

 a partir de les 10 del matí.

Diari Més 2.523

 

L'edició anterior

Diari Més 2.522

Radar Meteorològic

Subscripció on-line

Vols rebre cada dia la portada del diari al teu correu?

Posa les teves dades

Envia i confirma el teu e-mail

Serveis

Diari Més a Facebook