Diari Més

Tribuna

Josep Poblet i la Constitució: camí del 21-D

Portaveu del Grup Municipal del Partit Popular

Creado:

Actualizado:

El nostre alcalde, i dues vegades cap de llista dels independentistes convergents, s’ha enfadat a Facebook i ens demana, al Partit Popular i a Ciutadans, que com ens atrevim a comprometre’ns amb la Constitució i amb l’Estatut, en referència a la moció que vam presentar en el darrer plenari.

Diu l’Alcalde que ell va votar la Constitució i que ha jurat acatar-la en un total de 19 ocasions. No tenim cap motiu per no creure’l perquè es tracta de dades objectives però les seves afirmacions ens generen un seguit de preguntes.

Si ha jurat acatar la Constitució en 19 ocasions per què va anar el 27 d’octubre, amb la vara d’alcalde, a cantar Els Segadors amb el president Puigdemont després que aquest proclamés, sense efectes segons Carme Forcadell, la independència de Catalunya? Si ha jurat acatar la Constitució en 19 ocasions per què s’ha manifestat, al ple de Vila-seca, que l’Ajuntament es posicionaria del cantó del Parlament durant tota la tramitació de «la independència»? Si ha jurat acatar la Constitució per què va participar, a l’altra punta de la província perquè no se’l veiés gaire, a la Via Catalana per la independència? Si ha jurat acatar la Constitució, per què els companys de Decidim Vila-seca van anunciar que l’ajuntament donaria suport al referèndum després de parlar amb vostè? Menteixen ells o els hi va mentir vostè, alcalde? Si ha jurat acatar la Constitució, per què va participar en els primers referèndums a favor de la independència? Ens n’alegrem profundament que acati la Constitució però el que li demanàvem en aquella moció, alcalde, era una altra cosa, era que davant el que feia el seu partit vostè es posicionés i digués si estava a favor de la legalitat vigent o dels actes presumptament il·legals dels seus companys independentistes? És vostè independentista alcalde? Passen els anys i deu ser l’únic polític de la desapareguda Convergència que encara no se sap de quin peu calça en aquest tema i des del Partit Popular creiem que Vila-seca mereix transparència.

tracking