Diari Més

Tribuna

¡Ciudadanos de Cataluña, ya están aquí!

Regidora ERC-MES-MDC Ajuntament Tarragona

Creado:

Actualizado:

Aquest dilluns 23 d’octubre s’han complert quaranta anys del famós «Ja sóc aquí» del president Tarradellas. Amb aquesta mítica frase el president Tarradellas retornava a Catalunya després d’haver passat 38 anys a França fugint del Franquisme. Tornava a Catalunya com a president a l’exili i amb l’encàrrec de restablir la Generalitat de Catalunya.

Per commemorar els 40 anys d’aquests fets els catalans estem preparats, de nou, per assumir l’autogovern, aquesta vegada d’una manera més definitiva. Estem preparats per assolir les màximes responsabilitats d’autogestió mai assolides. Estem preparats, d’una vegada per totes, per assolir la independència.

L’atac que estan preparant els polítics espanyols del Partido Popular, el Partido Socialista Obrero Español i Ciudadanos serà aplicat a Catalunya en els propers dies. En les darreres setmanes la repressió ha estat evident: entrada en edificis de la Generalitat, detencions de responsables polítics i funcionaris, violència policial davant la lliure expressió del vot a les urnes, empresonament dels portaveus dels moviments civils i culturals del nostre país...

L’acord del consell de ministres per aplicar l’article 155 suposa una intervenció total a la Generalitat. Pretenen substituir el President i el Govern de la Generalitat, (escollit democràticament a les urnes) per persones designades a dit pel govern espanyol. La suspensió de l’autonomia prendrà tot el poder a les institucions catalanes democràticament escollides i les posarà en mans d’un partit que va obtenir un 8% dels vots dels catalans, dinamitant així la democràcia, l’estat de dret i l’autogovern d’una tirada.

Amb els cessament del President i la destitució del Govern, el PP es proposa controlar tots els serveis públics a Catalunya, començant pel control de l’economia, de les escoles, dels mossos d’esquadra, dels mitjans públics, dels funcionaris i de qualsevol altre organisme que se’ls hi passi pel cap.

Des de Catalunya només hi ha una resposta possible. L’aixecament de la suspensió a la Declaració d’independència. Una resposta clara a aquest atac a la llibertat i a la democràcia que no pot amagar la dictadura que té al darrere. Perquè arribats a aquest punt ningú pot negar ja que vivim en una dictadura, que ens vol imposar la seva voluntat i que ens vol callats i atemorits. És per això que, com a poble, hem de demostrar que no estem atemorits i que no ens quedarem callats. Sortirem al carrer, com hem estat sortint fins ara, per defensar els nostres drets, els nostres representants i les nostres institucions. La nostra força és la unitat del poble. La nostra força és la capacitat per sortir a defensar allò que és nostre, de milers en milers i dia rere dia.

Els que pretenen prendre’ns la nostra llibertat i la de les nostres institucions són els polítics d’aquell partit que el poble català no vol, els que no vota ni escull mai en cap elecció. Uns polítics que arriben amb una carta de presentació clara: ser els hereus del franquisme i ser el partit polític europeu amb més casos de corrupció. No ho permetrem. Ni ells, ni ningú ens pot prendre allò que pertany només al poble de Catalunya: els nostres drets, les nostres llibertats i les nostres institucions. Resistirem!

tracking