Diari Més

TRIBUNA

Per unes beques menjador més justes i integradores

Regidora del Grup Municipal del PSC a Reus

Creado:

Actualizado:

volem referir a les beques menjador per tal de denunciar els criteris fixats per la Generalitat per determinar si un infant hi té dret o no. I el que és més preocupant, que el govern municipal hi està d’acord.

Segons l’establert, sempre que la renda familiar anual no superi un determinat llindar, es concedeix un ajut de fins a un 50% del cost del servei menjador. Per poder obtenir el cent per cent de la subvenció, no només es requereix que les famílies no tinguin cap ingrés, sinó que cal (a banda de casos com els de família nombrosa, discapacitat de l’alumne, etc), que l’infant estigui en situació de risc social greu, és a dir, que pateixi o hagi patit maltractament físic o psíquic, abús sexual o negligència greu.

Al PSC estem totalment en contra d’aquests barems perquè afavoreixen les desigualtats i estigmatitzen els alumnes. Totes les famílies han de tenir dret a obtenir una beca per als seus fills i filles, sense que depengui de la valoració social per gaudir-la. No ens cansarem de repetir que un govern ha de garantir la igualtat d’oportunitats als infants més vulnerables i, en aquest cas, han de poder accedir a un àpat equilibrat a l’escola sense haver de demanar la carmanyola al menjador social, una pràctica humiliant, innecessària i contraproduent que interfereix en el seu procés d’integració social.

Es tracta de lluitar contra la injustícia i la desigualtat i, d’aquesta manera, evitar la fractura social, una de les greus conseqüències provocades per la crisi econòmica en un dels sectors més febles de la nostra societat, la infància.

L’administració ha de fer mans i mànigues per evitar desequilibris i els criteris actuals de la Generalitat per atorgar les beques de menjador escolar no ho afavoreixen. Des d’aquí demanem al govern de la ciutat que aparqui la connivència, que no sigui còmplice d’aquesta injustícia, que no toleri uns criteris que generen discriminació i pressioni al govern autonòmic per modificar unes bases que haurien de ser molt més equànimes i integradores.

Des del PSC farem tot el que estigui al nostre abast per canviar-ho i lluitarem per aconseguir que tots els nenes i nenes de la ciutat tinguin les mateixes oportunitats en l’accés als recursos de gestió municipals.

tracking