Diari Més

Creado:

Actualizado:

He vist, recentment, una iniciativa de concerts a domicili. M’ha semblat que ve de gust, ara que fa calor, a la tarda-nit quan baixa la caloreta i hi ha brisa. Aquesta iniciativa la duia a terme una start up situada a Barcelona. Els seus músics van a llibreries, jardins, terrats d’edificis singulars o al saló de la teva casa per un preu que sembla mòdic. Aquests concerts adornen l’estiu de persones que segurament estan treballant i es realitzen en emplaçaments com he descrit; llocs amb encant de les grans ciutats.

A Tarragona, no es parla d’aquest tipus d’esdeveniments, això sembla orientat només a les grans ciutats i a públics petits.

Tarragona m’enamora precisament per no ser una gran ciutat. I penso que aquestes iniciatives de petits concerts amb el marc del mar són una oferta immillorable, sobretot per a aquells que no estem de vacances, milloren la nostra qualitat de vida. I no només això, també cal tenir en compte que aquest tipus d’iniciatives poden ajudar als músics, sobretot els locals.

Els petits concerts són una oferta d’oci de qualitat, són aquest tipus de coses que contribueixen al fet que Tarragona sigui una ciutat amb una oferta lúdica diferencial. Bé, això que jo veig tan clar, topa amb les normatives; som molts i toca regular. Aquest any, es permetran concerts (activitats musicals extraordinàries), durant els cicles festius de Sant Joan, Sant Magí i Santa Tecla. I millorem, perquè l’any passat no es permetien. En tot cas, com sempre, tot depèn de com es facin les coses. Establir horaris i tipus d’esdeveniment compatibles amb la platja, els seus usuaris diürns i la neteja d’aquestes, és possible. L’oferta lúdica de la platja no té per què tenir només sabor a matalasset i crema solar. Deixem aparcat que és un lloc incomparable per a altres activitats com les musicals, les esportives i fins i tot les culturals. Perquè la platja no deixa de ser un espai públic i per tant per a tots.

En altres poblacions, hi ha iniciatives per acostar la lectura a la platja. Exemple tenim en La Concha (Donosti), on s’ha instal·lat una biblioteca a l’espai que ocupava una discoteca. Allí pots obtenir lectura i atambé premsa. Estic d’acord a preservar el caràcter d’espai natural de la platja llarga, però platges estaran d’acord amb mi, tenim unes quantes, cadascuna amb morfologia pròpia. Miracle, Arrabassada, Sabinosa, Capellans, Platja Llarga, Waikiki, Roca Plana, La Mora, Castell de Tamarit, Platja de Tamarit.

Segurament un concert en un quiosquet de platja enfront d’un complex d’oci com Hard Rock Entertainment World, pot arribar a semblar alguna cosa insignificant. No és així. Perquè com canta Serrat: «Són aquelles petites coses, que ens va deixar un temps de roses en un racó en un paper o en un calaix.»

tracking