Diari Més

Tribuna

L'alcalde de Salou enreda i posa pedres en el camí del referèndum

Portaveu Grup ERC-AM a l’Ajuntament de Salou

Creado:

Actualizado:

L’alcalde Pere Granados (CiU) va tornar a enredar en el darrer Ple de l’Ajuntament de Salou celebrat el passat dimecres 5 de juliol. Aquest cop, es va mostrar al mateix temps favorable i contrari al referèndum previst per a l’1 d’octubre. Una contradicció flagrant i una mostra més d’incoherència política. Va votar en contra de la moció del Partit Popular que demanava rebutjar el referèndum independentista i es va negar a facilitar que els salouencs puguem votar.

La moció del PP va ser rebutjada per 11 vots: Partit Demòcrata Europeu Català (PDeCAT, antiga CiU amb els quatre «independents» de Granados), Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i Guanyem Salou. I va obtenir 10 vots a favor: Partit Popular (PP), Partit Socialista de Catalunya (PSC) i Ciutadans (C’s). Per sort, vam poder frustrar la intenció dels populars de posicionar Salou en contra del referèndum.

Tot i que som conscients que es tracta d’una victòria fràgil, ja que tot i que els partits a favor de la consulta vam guanyar aquesta batalla en el ple de Salou, l’alcalde va deixar clar el seu posicionament contrari a facilitar que la ciutadania de Salou pugui votar. Va assegurar que quan hi hagi una resolució del Tribunal Constitucional, l’acatarà i que si demanen que no se cedeixen espais, no deixarà locals per posar les urnes. Així doncs, el vot contrari a la moció de l’alcalde i els seus era més contra els populars que a favor de celebrar el referèndum, tot i que la suma de vots pugui transmetre un altre missatge. Per això, PP i Ciutadans, coherents amb el seu posicionament poc democràtic, van criticar aquesta ambigüitat de discurs i vot de Pere Granados.

A Esquerra de Salou ens costa entendre que un alcalde que es va presentar a les eleccions municipals encapçalant la llista amb les sigles de CiU, mantingui aquesta ambigüitat respecte al referèndum i vagi a la seva, fent ressorgir el FUPS, separat del PDeCAT tal com va mostrar al Ple. Cosa que no fa a la Diputació de Tarragona, on per ser diputat de CiU cobra 50.000 euros.

Es vol presentar Granados sense la coalició actual en les pròximes eleccions? Això deixa els militants i simpatitzants del PDCat i Demòcrates.Cat a Salou en una situació molt fràgil i podríem dir d’indefensió democràtica. És el preu de regalar la marca com si fos una franquícia comercial. A veure com reaccionen els dirigents del PDeCAT davant aquesta estrambòtica situació.

Pel que fa al PSC, l’altre partit que forma part de la coalició de govern, ens sembla que deu una explicació del seu vot a favor d’una moció del PP i que haurien d’acceptar que el seu progressisme ha quedat anacrònic. Per sort, una part del socialisme ja ha abandonat el federalisme i ha abraçat el sobiranisme. És el mateix procés que en els darrers anys ha seguit el catalanisme polític en el seu conjunt, que ha evolucionat a posicions més independentistes. Els representats polítics hem d’acceptar aquesta nova realitat i n’hem de fer front, anant al capdavant.

Amb la voluntat de decidir el nostre futur, estem fent història. Estem vivint un moment històric cabdal per la nostra ciutadania i els representants polítics hem d’estar a l’altura de les circumstàncies, ja no podem amagar-nos, no podem dubtar, hem de decidir quin futur defensem pels nostres fills i néts.

En definitiva, en una situació com aquesta es pot estirar del carro o posar pedres al camí. I en el darrer Ple de l’Ajuntament de Salou va quedar clar que Esquerra estem a favor de la democràcia i estirem del carro, mentre l’alcalde Granados enreda i posa pedres en el camí, dificultant l’exercici democràtic de la ciutadania a votar, a favor o en contra de la independència, en el referèndum de l’1 d’octubre. Ens veiem a les urnes

tracking