Diari Més

Tribuna

Volem mullar-nos

Primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Valls per ERC i regidor de Benestar Social i Habitatge

Creado:

Actualizado:

A la vida sovint t’has de mullar per alguna causa justa. Som persones, tenim consciència i valors. Ens mullem per algú a qui estimem, ens mullem per una fita política com el referèndum de l’1 d’octubre i el sí a la independència de Catalunya, i ens mullem pels altres quan creiem que els hem d’ajudar. Aquest diumenge, 9 de juliol, ens demanen que ens mullem. Se celebra a tota Catalunya el ‘Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple’. A Valls ens solem mullar cada any, som gent de mullar-nos per les bones causes. Aquesta activitat promoguda per la Fundació Esclerosi Múltiple, pretén conscienciar la població i alhora recaptar fons per lluitar contra aquesta malaltia.

En els 24 anys que porta la iniciativa, s’ha convertit en un dels actes solidaris més participatius de tots els que es fan a Catalunya, amb més de 600 piscines i clubs nàutics adherits La inserció laboral és l’eix vertebrador de la campanya d’aquest any, tenint en compte que hi ha 7.000 persones diagnosticades a Catalunya. Valls també s’hi ha adherit i aquest diumenge us podeu anar a remullar a la piscina del Fornàs per l’Esclerosi Múltiple. Un acte que any rere any compta amb la participació d’entitats de la ciutat. Estaria molt bé que els vallencs i les vallenques aprofitéssim l’ocasió de participar-hi i contribuir amb la nostra solidaritat a pal·liar els efectes que aquesta malaltia causa en moltes persones. Durant la jornada, la Fundació Esclerosi Multiple vendrà material per recaptar fons. Hem d’ajudar una entitat que realitza una excel·lent tasca des de fa molts anys, en bona part gràcies a la participació de centenars de voluntaris que dediquen el seu temps a donar un cop de mà. Perquè, com deia, són persones, amb consciència i valors. Crec que en aquests moments en que la crisi econòmica encara està molt present en el dia a dia de moltes famílies, no podem oblidar el valor de la solidaritat. Malgrat les dificultats, la societat catalana sempre respon a crides d’aquesta mena, com la Marató de TV3 o la recollida per al Banc dels Aliments.

Per això convido a tothom que en aquests temps que corren sigui el més solidari que pugui, ja que la viabilitat de molts projectes està a les nostres mans. Tots diem que els temps són difícils i que no és el moment de fer esforços econòmics, però també és cert que els petits gestos individuals es multipliquen amb la suma de moltes individualitats. Entre tots podem aconseguir gran fites. Deia abans que la vida t’obliga a mullar-te en moltes ocasions i en molts àmbits. A Valls ho sabem. No cal anar gaire lluny en el temps per trobar una bona mostra de solidaritat en el procés de pressupostos participatius que acabem de celebrar per primera vegada en la història de la ciutat. Entre set propostes, els vallencs i les vallenques han triat com a primera opció la creació d’un banc de recursos tècnics de salut. Es destinaran 10.700 euros per a la compra de material i ajudes tècniques de salut, com cadires de rodes, crosses i llits hidràulics, que se cediran en préstec a les persones que ho necessitin. A més, des de l’Ajuntament s’ha treballat en els últims dos anys en el suport a les entitats del Tercer Sector amb subvencions per a les seves activitats, en l’ajuda als refugiats i en la implantació de moltes millores socials, sempre amb el principi de la solidaritat com a leitmotiv.

Avui us convido a mostrar, aquest diumenge, la vostra solidaritat amb uns malalts que fa temps que lluiten per no caure mai en l’oblit. Els podem ajudar i, de pas, podem aprofitar l’avinentesa per fer-nos passar el caloret del l’estiu, que apreta de valent. Mulleu-vos!

tracking