Diari Més

Tribuna

Camp de rugbi municipal de Reus, una herència destruïda

Regidora del PSC de Reus

Creado:

Actualizado:

Aquesta setmana hem assistit a la magnífica notícia que el Reus Deportiu d’hoquei patins s’ha proclamat campió d’Europa. Felicitats a totes les persones que han tingut alguna cosa a veure en aconseguir aquesta fita. Però, què passaria si es quedessin sense camp per jugar i ho haguessin de fer en un altre equipament no preparat per aquest esport? Doncs això és el que els ha passat a les jugadores de Rugbi femení. I, lamentablement, han marxat a Tarragona.

Reus tenia un camp de rugbi municipal que era l’enveja de tots els equips visitants. El segon millor de tota Catalunya. Ara ja no hi és. La manca de planificació a l’hora de gestionar l’ascens del futbol a segona A, i les necessitats que això comporta, ha fet que tràgicament i innecessàriament, la ciutat s’hagi quedat sense camp de rugbi.

I qui és el responsable? El futbol? No, el futbol no és el responsable de les instal·lacions públiques municipals. El futbol, en aquest cas, ha actuat com a un grup d’interès que tenia unes necessitats específiques que requerien una resposta. Però, en aquests casos, el responsable polític ha de defensar el bé públic, fer una negociació i trobar una solució amb la qual la ciutat no hi surti perdent.

I la situació demostra que no és el cas. Al contrari, Reus hi ha sortit perdent i molt! Ara té una instal·lació pública menys i un equip guanyador menys. Aquell camp era patrimoni de tots els reusencs i ara ja no és nostre. Quan el Reus de futbol va demanar el camp, no se’ls hauria pogut posar com a condició que en construís un altre a una ubicació diferent?

Algú pot pensar que com que és un esport minoritari, es pot sacrificar. Estem segurs que la ciutat també té altres necessitats en matèria d’equipaments esportius, però considerem del tot erroni entrar en la dinàmica d’anar destruint equipaments en ús sense tenir primer una alternativa per a satisfer les demandes d’uns quants.

Els responsables polítics haurien de tenir una visió global i fer una bona planificació de les necessitats i les instal·lacions que són del conjunt de la ciutat. Per fer aquesta feina, a Reus tenim un regidor d’esports, amb dedicació exclusiva per primera vegada a la història a l’Ajuntament. El mateix que passarà a la història per destruir un gran equipament en ús, sense tenir una opció a canvi, i obligant els esportistes a marxar a una altra ciutat.

Des del PSC estem treballant amb tots els implicats per trobar una solució a aquesta situació, injusta i inadmissible. Mentrestant, emplacem a l’alcalde i al regidor d’esports a oferir una alternativa que estigui a l’altura de la ciutat, que es mereixen els jugadors i jugadores, i tota la ciutadania. És urgent.

tracking