Diari Més

Tribuna

Fira Marítima, del repte a l'oportunitat...

Gerent Estació Nàutica Costa Daurada

Creado:

Actualizado:

Un gran aparador de la realitat del turisme i l’activitat nàutica a casa nostra. D’aquesta manera es podria definir avui en dia la Fira Marítima de la Costa Daurada que un any més, es realitzarà a Cambrils durant el mes de maig. Aquesta edició pren una rellevància especial ja que enguany es commemora la desena edició. Fa uns anys, assumir el compromís d’organitzar un esdeveniment d’aquestes característiques era tot un repte, degut a la dinàmica que vivia l’Estat espanyol. Malgrat aquest context poc optimista, la il·lusió, la confiança i la motivació dels que creien en el projecte, van fer que s’anessin superant les diferents adversitats que anaven apareixent i la Fira fos una realitat en el seu moment i avui en dia estigui consolidada.

Aquell repte inicial de tirar endavant una fira d’aquestes característiques a la Costa Daurada esdevé avui en dia una gran oportunitat de present i de futur. La feina feta durant els darrers anys, -els més difícils-, ha convertit la Fira Marítima en un esdeveniment de referència, que projecta en nom de Cambrils i el de la Costa Daurada més enllà de Catalunya i que atrau a potencials clients, però també a amants del turisme nàutic. L’equilibri entre l’àmplia oferta que ofereix la Fira –venda d’embarcacions, obtenció de titulacions, activitats nàutiques diverses, material i equips, etc- és una de les claus d’aquesta consolidació i projecció de la Fira.

Ens trobem en un moment en que el turisme actiu agafa cada cop més rellevància arreu. En aquest context en el que el públic busca gaudir de sensacions i viure experiències, la nàutica esdevé un valor afegit de gran importància a les destinacions costaneres. Les activitats i el turisme nàutic han permès obrir el mar i donar a conèixer, popularitzar en definitiva, tot allò que la nàutica en les seves diverses formes i vessants pot fer per nosaltres, trencant aquells tòpics i barreres que etiquetaven tot el relacionat amb la nàutica com elitista.

En un context en que el 70% del turisme relacionat amb el mar a Espanya es situa avui en dia al litoral Mediterrani, i d’aquest, una part important a Catalunya, pren especial rellevància un esdeveniment com és la Fira Marítima de la Costa Daurada, que convertirà Cambrils, durant quatre dies, en l’epicentre de la nàutica a Catalunya i punt de visita obligada per a tots aquells que d’una o altre forma viuen o volen viure el mar.

tracking