Diari Més

Altafulla i Vila-rodona, escenari de les darreres diades de la temporada castellera

A la plaça del Pou hi actuaran els Castellers d’Altafulla, els Xiquets de Tarragona i els Xicots de Vilafranca

Publicado por

Creado:

Actualizado:

La plaça del Pou d’Altafulla viurà aquest diumenge al migdia una de les últimes diades castelleres de la temporada de la zona tradicional. Serà la Diada de Sant Martí on es donaran cita els Castellers d’Altafulla, els Xiquets de Tarragona i els Xicots de Vilafranca.

La colla local hi arriba amb ganes de portar a la plaça del Pou els dos castells de 7 amb l’agulla, mentre que l’actuació dels Xiquets de Tarragona, a hores d’ara, és difícil de determinar i encara més després del succeït aquest dimecres a la plaça de la Vila de Vilafranca on la sort no va estar de costat dels matalassers. Caldrà esperar al resultat del darrer assaig aquest divendres a la nit per veure si els del carrer Santa Anna fan alguna aposta arriscada o prefereixen tancar la temporada amb tranquil·litat. Per la seva banda, els Xicots de Vilafranca podrien tornar a provar el 4de8 amb agulla, després de l’intent de principis d’octubre al Pla de la Seu de Tarragona.

La diada de Sant Martí començarà a les dotze del migdia.

Finalment, l’altra diada important del cap de setmana al territori serà també diumenge a la una del migdia a Vila-Rodona, amb motiu de la Fira Agropecuària. Aquesta serà la darrera cita de les colles de Valls, la Colla Joves Xiquets de Valls i la Colla Vella dels Xiquets de Valls. Els rosats sembla que apostarien pels castells de vuit mentre que els vermells voldrien treure’s part de l’espineta que els hi va quedar per Santa Úrsula. Així doncs, si els darrers assajos van bé, sembla que hi provarien el 3de9 folrat i que també podrien intentar-hi el 2de8 sense folre. Caldrà veure doncs, si aquestes previsions es compleixen, si els del Portal Nou decideixen respondre amb quelcom més que els castells de vuit.

tracking