Diari Més

Castells

La CCCC lamenta la «deslleialtat» de Verds, Minyons i Vella i estudia convocar eleccions a la junta

Defensa que sempre ha buscat «convèncer en lloc d'imposar» i manté la voluntat d'acord pels drets televisius

Una integrant de la canalla dels Castellers de Vilafranca celebrant el 4 de 9 net de la diada de Tots Sants del 2016.

La CCCC lamenta la «deslleialtat» de Verds, Minyons i Vella i estudia convocar eleccions a la juntaMar Martí

Publicado por

Creado:

Actualizado:

La Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC) ha fet públic aquest divendres a un comunicat en què lamenta la «deslleialtat manifesta» i la «poca predisposició al diàleg real i constructiu» dels Castellers de Vilafranca, la Colla Vella dels Xiquets de Valls i els Minyons de Terrassa per arribar a un acord sobre els drets televisius. Al seu entendre, l'ens ha buscat sempre el consens, intentant «convèncer enlloc d'imposar» i constata «diferències de criteri en la gestió i en la línia d'actuació» més enllà del tema de la gestió dels drets d'imatge i de propietat intel·lectual que «s'arrosseguen de fa temps». L'entitat agraeix a la Colla Jove Xiquets de Tarragona i al fins ara president, Jordi Grau, la feina feta el darrer any i mig al capdavant de l'entitat. La CCCC considera que el món casteller necessita un «debat a fons» sobre la seva organització col·lectiva i anuncia que estudiarà la possibilitat d'obrir un procés d'elecció d'una nova junta sense esperar a esgotar l'actual mandat.

La CCCC entén que les colles qüestionen que els mandats d'assemblea siguin vinculants per a totes les colles membres i, en definitiva, el funcionament de la Coordinadora tal i com està concebuda actualment. «Aquest és el debat real, que ha trobat en els drets televisius l'excusa», ha precisat.

Així mateix, l'entitat lamenta el paper «poc lleial» que els darrers mesos ha tingut la direcció de la XAL, amb «negociacions paral·leles amb ajuntaments i colles i tirant endavant retransmissions sense consens, jugant a dividir i debilitar el món casteller».

En el comunicat -que signen els Castellers de Badalona, Castellers de Barcelona, Castellers de Sabadell, Castellers de Sants, Colla Joves Xiquets de Valls, Margeners de Guissona, Nens del Vendrell i Xiquets de Tarragona- la CCCC afirma que per «estricta responsabilitat» i «per respecte als altres actors implicats i en compliment de l'acord d'assemblea» del passat mes de març continua volent explorar opcions per tancar un acord satisfactori per les retransmissions televisives, que s'hauria de concretar «en els pròxims dies».

La CCCC recorda que ha encarat aquest procés a partir de quatre objectius «irrenunciables»: protegir els drets de les colles, defensar una gestió col·lectiva dels mateixos, avalada pel Govern de Catalunya, aconseguir la millor programació televisiva possible i obtenir a canvi espais de visualització del patrocini. «Tot això, pensant sempre en els interessos globals del món casteller», s'afegeix.

Així, la CCCC afirma que ha posat sobre la taula que en les retransmissions televisives no només intervenen els drets d'imatge sinó també els drets de propietat intel·lectual, que són els que «realment correspon gestionar de forma col·lectiva i a canvi dels quals es poden obtenir contrapartides».

tracking