Diari Més

Crisi a la Coordinadora de Colles: la Jove de Tarragona dimiteix de la presidència

Considera que hi ha colles que han actuat amb falta de respecte i lleialtat cap a la CCCC

Imagen de archivo de una reunión de la Coordinadora de Grupos Castellers de Cataluña

Crisis a la Coordinadora de Colles: la Jove de Tarragona dimite de la presidenciaTwitter

Publicado por

Creado:

Actualizado:

En pocs dies tot s'ha precipitat en el si de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya. El conflicte obert entre la majoria de l'assemblea de la coordinadora i les colles que no volen cedir els drets de propietat intel·lectual vinculats als d'imatge ha generat una forta crisi interna en l'estament que aplega totes les formacions castelleres.

Aquest dijous la Colla Jove Xiquets de Tarragona ha anunciat que deixa la presidència de la coordinadora, així com qualsevol responsabilitat dins la junta. Prèviament, aquesta setmana els Castellers de Vilafranca havien anunciat també la seva decissió d'abandonar la junta de la CCCC.

Aquest dijous al matí des de la colla Vella dels Xiquets de Valls es donava suport als vilafranquins en la seva postura i també s'ha anunciat la convocatòria d'una roda de premsa conjunta per part de la Vella de Valls, els Castellers de Vilafranca i els Minyons de Terrassa per exposar públicament la cessió dels drets d'imatge a la CCCC, però no així els drets de propietat intel·lectual. LA convocatòria és per aquest divendres a la tarda a Sitges.

Des de la Coordinadora de Colles Castelleres es defensa que es tracta de dos conceptes que han d'anar lligats. Part del conflicte entre les colles es deriva de les retransmissions castelleres per part de la XAL, que enguany s'han negociat directament amb les colles més grans i els ajuntaments, deixant a banda la Coordinadora, que manté una postura conjunta sobre la cessió de drets.

Possiblement aquest anunci de roda de premsa conjunta hagi estat un dels detonants perquè la colla tarragonina hagi fet públic avui la seva decisió. De fet, la mateixa colla assenyalava que la seva voluntat era fer-ho dilluns.

En qualsevol cas, la Jove de Tarragona considera que si bé hi ha el conflicte obert pels drets d'imatge i que hi ha hagut deslleialtats per part de diverses colles, en realitat «el problema actual no és de la Coordinadora, sinó de quin món casteller volem i de com ens volem organitzar les colles».

La colla tarragonina explica en el comunicat que igual que a altres formacions, des de la XAL se'ls havia ofert negociar unilateralment els drets d'imatge «i acte seguit vam refusar aquesta idea, tenint molt clar que l'instrument que calia reforçar per a aquests tipus d'accions era la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya».

Jordi Grau, el representant de la Jove que ocupa la presidència de la CCCC abandonarà el càrrec i la junta, però la formació no abandonarà la Coordinadora, «ja que seguim convençuts que és l'instrument idoni per poder decidir el futur de les colles castelleres i del món casteller en general».

tracking