Diari Més

La Diada de les Cultures veu descarregar tres castells de gamma extra

Els Castellers d'Altafulla han signat una gran actuació completant dos castelles de set i mig

Publicado por

Creado:

Actualizado:

La plaça del Pou d'Altafulla ha viscut aquest dissabte a la tarda una nova edició de la Diada de les Cultures, una jornada castellera amb molt bons castells, però d'una durada excessiva: la diada s'ha allargat durant quatre hores.

Tot i que no estava gaire clar quines serien les intencions dels Castellers de Vilafranca després de la caiguda de 4de9sf del passat cap de setmana al Pla de la Seu de Tarragona, els verds han obert l'actuació amb el 3de9 amb folre i pilar i el 2de9 amb folre i manilles, els dos primers castells de gamma extra vistos durant la tarda. Tant un com l'altre han pujat força remenats i sense mostrar la solidesa habitual, possiblement fruit dels nervis per no patir una nova caiguda a aquestes alçades de la temporada, però, tot i suar-los considerablement els dos castells s'han pogut descarregar.

A l'altre costat de la plaça, a la segona ronda, la Colla Vella de Valls ha decidit plantar cara i protagonitzar el primer duel de la temporada intentant el 5de9 folrat, una súper catedral que ha pujat una mica rebregada, però que, finalment, el pes ha ajudat a assentar. Era el tercer gamma extra de la tarda que veia Altafulla, un castell que tancava la segona ronda i que arribava quan ja es portaven gairebé dues hores i mitja de diada.

Els rosats han completat l'actuació amb els altres dos castells bàsics de nou, el 3 i el 4de9 folrats, mentre que els vilafranquins també han optat pel 4de9f a la tercera ronda i el pilar de 7 folrat per tancar l'actuació.

Festa grossa a Altafulla

Ara bé, qui més satisfets han marxat de plaça han estat els Castellers d'Altafulla després d'haver descarregat dos castells de set i mig, el 3de7 amb agulla i el 5de7, uns resultats que contrasten amb l'aconseguit en aquesta mateixa diada la temporada passada, quan els del Baix Gaià descarregaven la primera clàssica de set de la temporada.

Un pas de gegant el d'aquest dissabte pels de la camisa morada que aquest any han agafat un molt bon ritme d'actuacions. Per acompanyar els dos primers castells, els altafullencs han optat pel 4de7 a la tercara ronda i també pel pilar de cinc, un espadat que ha acabat de desfermar l'alegria entre les camises de la colla local.

Finalment, la quarta colla present a plaça han estat els Xiquets de Tarragona que, després de l'assaig de divendres, van decidir que encara no era el moment de portar els dos castells de nou en una mateixa jornada, de manera que han optat per tornar a intentar el 4de9 folrat a la segona ronda i acompanyar-lo pel 2de8f i el 5de8, seguint el camí de consolidació que s'han marcat els matalassers per aquesta temporada.

Aquest diumenge a les sis de la tarda hi tornarà a haver castells al Baix Gaià. En aquesta ocasió serà a Torredembarra on actuaran la colla local, els Nois de la Torre, acompanyats per la Colla Jove Xiquets de Tarragona i la Colla Joves Xiquets de Valls.

tracking