Diari Més

Castells

Aquest cap de setmana arriba el 'Baix Gaià Tour' amb algunes incògnites

Les diades començaran a les sis de la tarda i seran dissabte a Altafulla i diumenge a Torredembarra

Publicado por

Creado:

Actualizado:

Aquest cap de setmana arriba l’anomenat Baix Gaià Tour, amb la celebració de la Diada de les Cultures a la plaça del Pou d’Altafulla dissabte a les sis de la tarda i Diada del Quadre de Santa Rosalia diumenge, també a les sis a la tarda, a Torredembarra.

Com és habitual, és preveuen un parell d’actuacions d’alt nivell, però que, arran d’agunes caigudes les darreres setmanes, es presenten amb incògnites que sembla que no es resoldran fins a darrera hora.

Dissabte a Altafulla es veuran les cares per primer cop aquesta temporada la Colla Vella de Valls i els Castellers de Vilafranca. Els rosats sembla que estan recuperats de la caiguda de Sant Joan i es plantegen els dos castells de nou bàsics que podrien anar acompanyats per algun gamma extra (el 2de9fm sembla que és el més probable), mentre que els verds encara es recuperen de la caiguda de 4de9sf de dissabte passat al Pla de la Seu i és un misteri saber amb quines intencions arribaran a Altafulla. Els vilafranquins acostumen a ser molt actius a les xarxes socials anunciant els seus objectius per engrescar als seus castellers, però aquesta setmana han estat guardant silenci absolut.

A la plaça del Pou també hi actuaran els Xiquets de Tarragona que, si tot va bé, es plantegen estrenar la tripleta màgica, mentre que la colla local, els Castellers d’Altafulla podrien fer un pas de gegant si el 3de7p i el 5de7, que han estat treballant, poden completar-se.

Diumenge a Torredembarra

La segona gran cita del cap de setmana al Baix Gaià serà diumenge a Torredembarra a les sis de la tarda a la plaça de la Vila on es trobaran la Colla Jove de Tarragona, la Colla Joves de Valls i els Nois de la Torre.

Els tarragonins, que tornen d’uns quants dies de vacances, es plantegen com a castells mínims el 3 i el 4de9f, tot i que, en funció dels assajos també podria arribar el 9de8. Per la seva banda, la Joves hauria d’afrontar també els castells de nou després d’haver-hi de renunciar la setmana passada per falta d’efectius. Finalment, la colla local treballa per portar a plaça el 3 i el 4de7 amb el pilar.

A banda, Tarragona també viurà una diada dissabte a la tarda amb la celebració de la Diada de la Verge del Carme al Serrallo amb Minyons de Terrassa, Xiquets de Reus i Xiquets del Serrallo.

tracking