Diari Més

Castells

Tarragona veu per primera vegada un castell de gamma extra durant la diada de Sant Joan

La Colla Jove Xiquets de Tarragona ha descarregat el 9de8

Publicado por

Creado:

Actualizado:

Mai abans la diada de Sant Joan havia vist un castell de gamma extra. Fins aquest dissabte el màxim castell que s'havia fet a la plaça de la Font un 24 de juny havia estat el 3de9 folrat, però, en aquesta ocasió, la Colla Jove Xiquets de Tarragona ha descarregat el 9de8 fent així la millor actuació de la seva història per aquestes dates.

Els liles han sortit a assegurar els trets amb un 3de9f, mentre que a la segona ronda han estrenat el primer 4de9f de la temporada, un castell que ha transmès molt bones sensacions (de fet, ha estat molt millor que la gran majoria dels que van fer la temporada passada). I llavors, després d'haver completat els dos castells bàsics de nou, els del Cós del Bou han intentat el 9de8 que, un cop més, ha pujat majestuós i no ha revestit gran dificultat pels de la camisa lila i els ha otorgat el títol de ser la segona colla del món casteller que descarrega un castell de gamma extra aquesta temporada. L'actuació l'han tancat amb un pilar de 7.

Els encarregats d'obrir l'actuació han estat, però, els Castellers de Sant Pere i Sant Pau que també han fet història descarregant una clàssica de vuit, una actuació que no havien completat mai fins ara abans de Sant Magí. Mentre que el 2de7 i el 3de8 no els han hagut de suar gaire, el 4de8, l'estrena de la jornada, l'han hagut de defensar de valent, però, finalment, tot i els vuit canvis que incorporava el tronc, els nervis s'han fet evidents, l'estructura s'ha pogut descarregar. A banda, els de la camisa verda també han portat a plaça un nou pilar de 6.

Bones sensacions al carrer Santa Anna

Tot i no tenir encara a punt el castell de nou, els Xiquets de Tarragona han transmés molt bones sensacions durant aquest Sant Joan i han marxat de plaça amb els objectius marcats complerts: descarregar tres castells de vuit i mig. Els matalassers han obert la diada amb un 2de8f una mica remenat, seguit per un 4de8 amb l'agulla i, finalment, un bon 5de8. A més, han rematat l'actuació estrenant el primer pilar de 7 amb folre de la temporada.

L'actuació més irregular ha estat la dels Xiquets del Serrallo, que no han pogut complir l'objectiu de portar castells de set i mig a la plaça de la Font. Tot i que a la segona ronda han intentat el 3de7 amb agulla, la canalla s'ha acabat fent enrere i ha quedat en intent desmuntat. Tot i això, els serrallencs han completat el 3 i el 4de7 i han tancat l'actuació amb el 5de6.

La diada de Sant Joan de Tarragona ha estat marcada, un cop més, pels bons resultats de les colles i per l'agilitat amb què s'ha desenvolupat, però també per la gran presència de turistes a la plaça de la Font carregats amb càmeres i mòbils per no perdre ni el més mínim detall.

tracking