Diari Més

Els drets dels castellers i les noves dinàmiques d'assaig, al 7è Simposi Casteller

Se celebrarà a l'octubre en el marc de la Fira de Santa Úrsula de la capital de l'Alt Camp

4 de 8 con el pilar del Grupo Viejo de los XIquets de Valls la pasada festividad de Sant Joan.

La VElla de Valls ve «coherente» la decisión de Vilafranca de salir de la junta de la CCCCRoger Segura

Publicado por

Creado:

Actualizado:

El 7è Simposi Casteller de Catalunya tractarà la temàtica dels drets que es deriven de les actuacions castelleres, així com la incidència de les noves dinàmiques d’assaig en l’evolució del món casteller. Se celebrarà a l’edifici cultural del Convent del Carme de Valls amb motiu de la Fira de Santa Úrsula, una de les grans cites del calendari casteller, concretament el matí del dissabte 21 d’octubre.

El comitè organitzador en què estan integrades les dues colles dels Xiquets de Valls, Món Casteller-Museu Casteller de Catalunya i l’Ajuntament vallenc, ha seleccionat ponents vinculats al món del dret i als mitjans audiovisuals per protagonitzar la taula rodona. Així prendran part Jordi Bacaria Martrus, president de la Secció de Drets de Propietat Intel·lectual i Drets d'Imatge de l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de Barcelona; Francesc Domènech, periodista vallenc llargament vinculat al món de la televisió i coconductor del programa «Des de la Plaça del Blat» de Ràdio Valls/Hit103; Alfonso González Bondia, professor titular de l'Àrea de Dret Internacional Públic i Relacions Internacionals al Departament de Dret Públic de la Universitat Rovira i Virgili, i els serveis jurídics que han assessorat la Coordinadora de Colles Castelleres. Moderarà el debat la presidenta del Col·legi de Periodistes de Tarragona i periodista de La Vanguardia, Sara Sans.

L’altra taula de debat se centrarà en l’evolució del món casteller a partir de les noves dinàmiques d’assaig implementades per les diferents entitats castelleres. En aquest cas l’anàlisi de l’escenari actual es realitzarà des del món del periodisme casteller. Per això, es comptarà amb la participació dels periodistes Josep Almirall i David Prats, del programa radiofònic «3 Rondes» de Catalunya Informació; Joan Beumala, cronista del diari El Punt Avui, i Toni Comas, de la televisió pública del Camp de Tarragona TAC12. Aquesta taula serà moderada per la periodista vallenca arrelada a Vilafranca del Penedès, Cristina París. Es dóna la circumstància que tots els ponents participants en aquesta segona taula no han intervingut en cap de les sis edicions anteriors del Simposi.

En la darrera Fira de Santa Úrsula el Simposi Casteller va congregar, en la seva sisena edició, 181 participants, de tretze localitats diferents, que es van aplegar en el marc monumental del Convent del Carme. El conjunt de les activitats de Santa Úrsula compta amb l’organització de l’Ajuntament de Valls, Món Casteller-Museu Casteller de Catalunya, la Colla Joves Xiquets de Valls, la Colla Vella dels Xiquets de Valls, la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya i la Revista Castells, així com amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya en tant que la ciutat de Valls és l’antena de l'Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial (OPEI) de la Generalitat de Catalunya en matèria castellera, i de la Coordinadora de Colles Castelleres. Cossetània Edicions edita anualment les Actes resultants de cada edició del Simposi, dins l’única col·lecció de temàtica castellera, «L’aixecador».

tracking